Bland det roligaste jag nånsin sett.

Efter att vi fikat lite på stan, Jag, Lars och Micke var allt dött i centrum så vi rösta på att se film. Vi gick till en videobutik och valde filmer som vi skulle se hos Lars. Det blev First snow och He was a quiet man.

Vi tre såg först First snow som var en bra film, intressanta funderingar om spådom, döden och ödet. Men sakna det lilla extra, tog aldrig ut på svängarna och slutklämmen kunde väl varit bättre men ändå en sevärd film med alltid sevärda Guy Pears och J.K Simmons.

Men nu till höjdpunkten, He was a quiet man. Efter att Micke stack för att jobba kom Herr och Fru Fugel för att titta på nästa film. Den handlar om en kontorskille, Bob Maconel spelad av Christian Slater, som får göra företagets skitsyslor samtidigt som han är trackad av sin medarbetare, så pass mycket att Bob planerar att skjuta de sex värst kollergorna. Men nåt går fel när han väl ska göra det. En annan kollega skjuter dom istället och Bob skjuter honom och blir hjälte. För sin insatts blir han hyllad av sina kollegor, grannar börjar hälsa på honom mm. och så blir han avdelningschef på företaget inom kreativ tänkande och får eget kontor och bil, skrattar nu när jag skriver om det. :)

Men det som gör filmen så bra men framförallt roliga är Christan Slater, hans tolkning av Bob är helt fantastiskt. Har aldrig varit nåt Slater fan även om han ibland lyser till då och då men den prestationen är i toppklass och då överdriver jag inte det minsta :) Bob är här sjukt blyg, mycket introvärt men framförallt vilsen i sig själv och sin omvärd han inte förstår sig på.
Finns så många scener vi skratta åt, men bäst var när Bob efter sin "hjälte" insats får åka upp och träffa cheferna. Har nog aldrig sett någon vilsnare människa på film nånsin :) filmen blir mer seriös mot slutet vilket den både vinner och förlorar på. Men slutändan är den en mycket underhållande film som vågar skämta ut och vara seriös samtidigt. Bob Maconel kommer att bli en av de nya karaktärsikonerna som Travis från Taxidriver och Napoleon Dynamite m.fl.


He was a quiet man.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0