Igång igen

Nu har man internet igen efter några dagars avstängning, ringde och läste lusen av dem, nja inte riktigt, gick bra de fick ändra lite systemet.

Vad händer? jo jag ska skriva ett repotage, har inte varit så aktiv att tänka ut ett sånt så läraren gav mig ett lätt sånt, ska kolla upp miljön i Gävle, inte mitt favorit ämne direkt men det känns enkelt och jag hinner inte göra nåt större på en vecka.
Roligt annars att man ligger är med tiden och sånt nu, vi fick i uppgift att ta redan på fakta om en viss person, personnummer, adress mm. Och enligt läraren måste vi ringa nån myndighet för att hitta fulla personnumret, det är BS nu, finns ju hemsidor som birthday.se och upplysning.se som fixar det, och genom den sistnämda fick jag fulla numret. Hon blev lite chockad över att det gick att göra så. Kanske dags att komma fram ut bora bora grottan och hänga med i tiden :)

Såg annars The Darjeeling Limited igår, Wes Andersson nya film, nja jag vet inte, mysig historia och snygg filmad iband, men jag fattar väl inte riktigt hans humor, samma med The Life Aquatic with Steve Zissou, även om humorn var bättre där. Gillar förvisso The Royal Tenenbaums och hoppas han hittar tillbaka till den.
Men en sak går inte att förneka, Andersson har suveräna soundtracks till sina filmer 

Ingen uppkopling

Märks att man beroende av Internet. Min uppkopling la av igår vid 12 tiden för att sen funka igen, bara för en stund. Men när jag kom hem på kvällen var den av igen och nu på morgonen funkar den inte heller. Perfekt läge när man måste komma åt mailen för skolarbete. Skriver nu i skolan om ni undrar.

Ska ta det lugnt med bena ikväll, vaderna har tagit lite stryk efter innebandyn igår, känner mig lite krigsskadad.
Men ibland är det fan i mig värt det, kul att få springa av sig.

Trigger Happy TV

Fredrik och Filip har utan större tvekan apat efter den här serien med sin
Ursäkta röran vi bygger om.

Trigger Happy TV
är lite oskyldigare men ändå mycket roligt med Dom Jolie i spetsen. Klippet här är en samling med deras mobiltelefon skämt. Mycket kul avslutning också :)




Mycket att göra

Det är mycket att göra nu vilket förvisso är rätt ok, att komma igång lite är skönt plus att våren är på ingång, änligen. Så jäkla trött på mörker och höst.

Ska varva ner med lite NHL innan sängen. Spelskaparna måste ha stor sympati för Brynäs och Färjestad när de gör skitmål och måste skada folk för att bli utvisade och en själv blir utvisad för minsta beröring. Och när väl en brynäsare eller färjestadare blir det utvisad, kan du ge dig fan på att powerplay blir kortvarigt.

Onödigast idag. Grotesco

Gjorde årets än så länge onödigaste sak, hämta en tv som var sämre än min egen. Fick Micke Gorbys tv, fick också hand-och bil hjälp av fugel Tobbe. Vi bar ner den gamla och hämta den andra men färgen blå dominera bilden på den. Skruva upp och drog i tvkablar men inget hände. Satte även på tv och rykte i kablar (väldigt farligt jag vet) försiktigt men inget hände. Fick gå ner hämta den gamla tv som väger as, klämde fingrar och allt. Nu måste jag väl kasta Mickes tv, lägger den i sopprummet...

Nä låt oss trösta oss med Grotesco, kanske den nya Killinggänget men på sitt egna sätt. Henrik Dorsin är min nya favoritkomiker nu. Han är som Robert Gustafsson kan tolka många olika karaktärer på ett lysande och roligt sätt.  Ett annat plus för Dorsin är att han är roligare som sig själv än Gustafsson, som i Parlamenet 
De andra i Grotesco är också bra.



Ett kilo mjöl en blivande klassiker, skratta så jag nästan ramla stolen

 




Tråkiga medelsvensson blir inte bättre än så här, lider med karaktären Joel



Måste hävda min hörsel

Gång på gång får jag och säkert flera andra höra gnäll som: attans och jämmer att du kan lyssna på musik med sån hög volym, du blir döv. Och speciellt vi som lyssnar på musik där trummor, bas och oftast gitarr har en högre spelfrekvens. Men hämnden är ljuv nu

Såg Lost in translation för jag vet inte hur många gånger. Men den här gången såg jag den i ett normalt tillstånd så jag var mer öppen i sinnet, mest i hörsel, ett nytt ljudsystem hjälpte också. 
Men iaf typ en timma och lite till in i filmen, när Scarlett Johansson karaktär lämnar Tokyo för en vacker vischan, själv kan man höra väldigt svagt men rätt tydligt först ett skratt och sen ordet Herregud inte på engelska eller japanska utan på svenska. Så då fanns Svenska turister där, att turister fanns där är väl inte så jätteexklusivt men kul ändå. Kan jag vara den enda som vet om detta?

Kul att veta att man har ett bra sinne, som killen i Parfymen filmen, nja inte riktigt. Skulle min hörsel vara som hans luktsinne skulle jag kunna höra igenom tjocka betongväggar.
Roligt att notera är att jag inte (eller det väl ingen som) riktigt hör vad Bill Murray viskar i Scarletts öra på slutet, tror jag hör cry men jag kan ju lura mig själv när hon gråter....

Keep on listen to loud music all the time.

Frisk nu?

Har inte varit så pigg de senaste dagarna, småförkyld och hostig men efter Tomas födelsedagsfest och ett krogbesök verkar de bli bättre i kroppen. Inte lika seg, frusen och hostig längre.
Brukar normalt inte tro på medicin, undantag Treo som lindrar lite innan man går och lägger sig men annars är det väl som de säger bara att bita ihop och vila upp sig...Men vad jag, jag är ingen doktor M A Busé :)

Måste komma igång med essän snart men idag tar vi det lite lugnare...

Lite kvällstankar

Ibland vet man inte riktigt hur folk tänker, när de bara följer andra för att slippa problem. Som om det skulle lösa problemet, att lämna en fiende för en annan fiende.

Min fiendendes fiende är min bästa vän heter det ju men lite självrespekt måste man ha, stå upp för den man är och besegra sin fiende, själv eller med hjälp, inte gömma sig bakom röven på nån annan.

Detta gäller ingen speciell människa eller någon bestämd skara människor, det sker inte nu eller igår, för det har väl pågått för alltid eller så länge jag har levt gissar jag på. Så kände dig inte träffad just du... men det är värt att tänka på hur du vill sälja själen ibland. Jag kommer att behålla den ett tag till...

Hemma i Gävle igen

Är hemma i Gävle efter en kort men mycket rolig vistelse i Norrköping. Träffa syrran och hennes gubbe och lilla Harry, han stjäl allas uppmärksamhet, Harry, men syrran och hennes James får lika många glada blickar de med.
Ska återkomma till allt detta senare, mår sådär nu. Pigg i kroppen men seg i hals och skalle... gör ont i den när jag hostar. Så sova nu som gäller...


God natt!

Dubbel lektion igen imorron och Laakso tillbaka

Dags för lektion igen, ska ha läst ut två böcker tills dess men jag fuskar lite, tror man inte behöver läsa allt.
Den ena boken kan ha varit skriven av allas vår favvo tjockis Michael Moore, mycket kritiskt till rika företag och kapitalism, den andra skulle kunna ha varit skriven av Percy Nilegård, hur man lyckas bäst som kapitalist ute i den hårda världen,  ja nu kanske inte Percy lyckas så bra men ändå. Båda är intressanta men lite enformiga.

Hehe.... Roligt att tänka tillbaka på Percy Nillegård och Killinggänget, har så många klassiker. Deras CV:n är nog inte så illa pinkade... 29:e Maj! :D

Först var jag lite besviken, men nu är det riktigt bra igen. Laakso första singel Italy vs Helsinke (stava säkert fel) imponerade inte på mig, en duett med Peter Jöback! han funkar väl i andra sammanhang men med Laakso? Nä det kändes bara fel... Men skivan med den roliga titeln: Mother am I good looking. har mycket bättre låtar än den nämnda. Norrköping är bara underbara att lyssna på men nu är Västerbron också grym. Härligt när han skriker vääässsterbrooooooon lite halvfalskt :)

Slutligen, hoppas att igår kväll var sista kvällen jag gränsar till sjukdom och förkylning. Mår bra om dagarna men typ var tredje kväll gränsar det till införsjukning.
Vet inte vad som är bäst, att bli sjuk och sen frisk så man blir av med skiten eller bara stå emot...
Roligt att notera är jag har inte varit febersjuk på 3 år! nästan percis nu och förkylningsdagarna har minskat...

Sämre förlorare än jag

Nu är jag så jäkla full och kan skriva vad jag vill utan att skämas. Sämsta förlorarna nånsin är Rickard och Micke i mitt lag, jag asswipa dom bägge. Micke som vanligt i allt men Rickard på Guitar Hero, båda bröt ihop och la sig ner. Men bäst var NHL 07 när jag höll ihop och spöa Rickard på fina lägen men framförallt vilja :) Så jäkla nöjd med min insats på Lars förfest....

Polskt drama skrämmer bort folk, nästan mig med

Ännu en gång testar jag min filmgränser, för är det något jag har sämre koll på än typ Afrikansk film, gjord i av afrikaner så är det polskfilm som allas vår LHP kallar dem lite fördomsfullt för, mer korrekt är väl baltiska filmer. Bäst koll har jag på mästaren och polacken Roman Polanski, som förvisso bara gjorde en riktigt polsk film, kniven i vattnet som är långt i från de typska baltfilmerna. Filmen, kniven... är mycket fart fylld och bra, en film alla film nördar måste se minst en gång.

Fart fylld var dock inte dagens film: förvisningen som är 2 timmar och 30 min, en och halvtimma för lång för paret som satt bakom mig, gick efter en timme. Regissörens förra film var bra, återkomsten, tyckte då att den påminde om Tarkowsky lite, men nya filmen är Tarkovsky. Och min åsikt om Tarkovsky är som Wood Allen, Överskattade! visst är de orginella i sitt skapnade men ack så tråkiga...

Förvisningen var också tråkig men satan så vacker i sina miljöer, vilket var dennes räddning från att jag skulle lämna salongen, har nog aldrig hänt förr. Blir så trist när de ska dra ut på tiden med allt stirrande även om de är duktiga skådisarna så är det frustrerande för oss som tittar på. Som att se teater när man inte gillar sånt, ni gör ju film för satan, utnytja det...

Nä jag ser hellre kniven i vattnet två gånger i rad än att se förvisningen igen som ännu en gång inte är dålig men det är verkligen en "once in your life time" film

RSS 2.0