Hockey gånger 4 dubbelt så kul

Körde lite NHL 08 på x-box. igår Jag, Lars, Per och Tranders. Hade fyra handkontroller nu och spela i lag, 2 mot 2. Testa 3 mot 1 men det var inte så kul. Men iaf att köra i lag är rätt så annorlunda, nu fick man också tänka i lag också, det är lätt att båda jagar pucken och lämnar öppna ytor och det gjorde vi alla ibörjan men vi lärde oss och tillslut blev det superskoj.

Vet inte vilken lagkombination som var bäst, för jag vann och förlora med alla lagkombinationer. Sista matchen mellan mig, Tarnders och Bröderna Andersson var högdramtiskt. Matchen innan hade jag och Anders vunnit och tyvärr fick Bröderna hämnd. Vi ledde och dom vände och vi var så nära att vända tillbaka... Livat värre blir det när vi kör, värst är nog fortfarande jag, överlycklig för varje mål, förkrossad efter varje förlust men det går över efter ett tag :)

Fick en publik för att studera hur man lastar av.

Blev aning fundersam jag skulle lasta av på Coop i Sandviken. Ringde på vid varuintagsporten, som vanligt när det är låst och det är det oftast över allt tyvärr. Men iaf, när det ringde på så raslade till i porten och den öppnades av en anställt, men när det var helöppen stod där ett gäng inne i varumotaget och tittade på mig. Blev smått chockad och mycket överraskad, ska de titta på och studera hur jag lasta av tänkte jag. Och jag gissar att mitt ansike sa mycket när några börja småfnissa.

Men då började anställda att fortsätta och visa omkring vad som finns och vad som ska och inte får göras. Då slog det mig det var inga studenter eller något arbetsfrämjande utan blivande sommarjobbare och han var butikschef. Men för någon sekund kändes det som mitt hårda arbete fick sin publik...

Vilse i skogen i över 3 timmar

Härom veckan hitta jag en grusväg som jag började gå lite på, som leder in in skogen bakom sätra i Gävle. Hade ont om tid så jag tänkte: jag fortsätter att gå den här vägen en annan dag, igår. Och den lilla promenaden blev ett helt äventyr. Började gå och gick en stund tills grusvägen dela sig, tänke: kanske man ska vända men samtidigt blev jag nyfiken vad som händer längre fram och jag går vidare, går och går. Tills jag kommer till ett ny delning och vid den tiden hade jag nästan gått en timma. Tänker det måste finnas nåt slut på skogen och grusvägen, eller ska jag gå tillbaka?
Fortsätter och chansar till vänster, och går förbi en jäkligt fin stuga, dom som äger den var nog inte fattiga, husbil hade de också. Går, går och går, ser fler stugor men de är total fallna, rätt så ruskigt faktiskt, tittar på klockan, har nu gått runt 2 timmar. Börja få lite panik, när tar vägen slut och vart hamnar jag, känner mig helt omfågnad av skogen. Sen blev det inte bättre av att knott, mygg och kyla anföll heller.

Jag chansar på att svänga av på en annan väg vilket var ett stort misstag efter kanske 10 minuter gående upptäcker jag att vägen tar slut måste gå tillbaka, då kände jag mig inte glad, frågan igen ska jag gå tillbaka eller fortsätta på vägen jag svängde av ifrån?, stänger av mp3spelaren och hör bil- och människoljud längre bort, blir överlycklig då kan jag ju fortsätta på vägen. Mygg, knott och kylan blir ännu värre.
Går, går och går igen tills jag kommer äntligen fram till några vilor går förbi dem och ser en vanlig asfaltväg, vägen heter Hagströmsvägen. Ja då vet ni vart jag har hamnat, t.o.m längre än Hagaström, Åsbyggeby nära Café munken och Owes Möbler. Har lämnat varor på munken så jag har åkt på den vägen.

Att gå hem på asfalt var helt underbart mina fötter höll på att dö av att gå på sten i över 3 timmar. När jag kom hem var klockan runt 23:30 började gå runt 19:00. Att somna var inte svårt, resan var delvs mycket hemsk med jobbiga stenar att gå på, mygg, kyla, knott men man såg rätt mycket nytt, som uppbyggda grill platser i skogen som såg mysiga ut. Om jag gör om denna skogsresa vet jag inte, inte nu på ett tag, men kanske med en cykel om jag fixar en sån.

Oh Canada

Vet inte hur kanadas nationalsång går riktigt men jag vet en sak kanadensare är grymt schyssta. Ska börja från början, midsommar firande med bröderna Lars och Per och bröderna Bengtsson, Fredrik och Jocke. Efter Pers lgh går vi mot bolulger skogen eller hur fan det stavas. På vägen möter vi två tjej kompisar till Fredrik som säger att det finns en ensam kandensare i skogen som söker sällskap, han skulle ha en sverige t-shirt på sig sa de. Vi tänkte inte på det så mycket men när vi är inne i parken/skogen, då ser jag, Fredrik och Jocke en kille i sverige tröja och vi tänker det är han. Vi går fram och frågar om han vill joina oss och han blir överlycklig, från att vara total deppad.
Jag börjar prata med honom om kanada, toronto och Ottawa, och det visar sig att han är en toppenkille, bara 21 år men har gjort så mycket och var extra lärare på engelska skolan i Gävle. Ingen utbildning, hoppa av skolan i kanada  sa han men han är ändå extra lärare, helt underbart. Som sagt var det en härlig kille som hade mycket att berätta. Han skulle enkelt kunna bli kompis med mig men så blir det tyvärr inte, han ska flytta nån annanstan i Europa och jag hoppas allt går hans väg, skulle vara kul att träffa honom igen men kanske detta är en engångs möte. Trist att inte Tobbe och tomas med sina respektive inte träffa killen, skulle gilla honom också. Lycka till Jason!

Reklam

Måste göra lite reklam innan sängen. Har hört denna grupp på radio några gånger i lastbilen och jag tror att det kan bli riktigt bra, gillar låten, bäst på radio just nu. P3 är det som gäller.

I Are Droid heter gruppen och låten är time on time, Sveriges The Killers / Interpol




Ohyfsat förvirrad eller bara ohyfsad

Måste fylla på LHP:s blogg om ohyfsade människor. Mycket kan hände på något så enkelt som att betala för sina varor i ICA Sätra, ska försöka sammanfatta. Iaf skulle gå ställa mig i en kö för att betala mina varor, hamna först bakom en dam men när jag ser att kön brevid mig var kortare går sakta dit, tanten framför mig ser samma sak och tar raska steg och ställer sig framför mig igen. Orka inte tänka på det men efter att hon lägger upp sina varor, struntar hon att ta träklossen som seprerar varona och jag blir tvungen att sträcka mig över hela rullbandet för att ta den, hon tittar på mig och säger nåt som oj då eller så. Kanske inte hela världen men lite schysst kan man väl vara, speciellt när hon enkelt kan ta träklossen. Men det här är bara början, detta var bara en varning.

När kassören börjar scanna hennes varor börjar hon prata om att det är rabbat på en burk oliver, kassören säger nä det vet jag inget om, hon fortsätter jo det fick jag brev om och allt, han tittar igenom rabbatlistan ett tag men ingen rabbat men snällt ger henne rabbat ändå. Och sen kommer två glasspaket och hon tjatar igen om att det är rabbat, nu på glassen och hon såg på hans lista att de fanns med, han tittar igen ett tag och nej ingen rabbat, hon igen: jo det fick jag brev om och så vidare, snällt igen ger han henne rätt. Sen kommer betalningen hon kastar upp en 50 lapp och en massa 20:or, skrattar lätt och säger: här blir det växel så att det räcker över midsommar. I helvete heller, det saknas 89 spänn och kassören säger det till henne och hon blir helt ställd och säger: nä jag har inga mer pengar på mig. Måste ta med kortet och kassören vet inte vad han ska göra, om ska pakera eller ta ut pengarna han satt in, grannkassörskan kommer och hjälper honom att ta ut pengarna efter ett bra tag.

Om det låter segt så det bara halva kråksången, samtidigt med allt detta som händer, så tjatar damen om att hon vill ta ut pengar från kassan för att sätta in sitt ICA konto.. Och det ska ske samtidigt som hon betalar sina varor, nu med kortet och kassören verkar inte få göra en sak i taget utan han ska göra en dubbelöverföring på en och sammagång tror hon och han blir ju helt klart förvirrad.

Låter det här jobbigt så är det en mild version jag skriver, han bakom mig höll på att spricka mer än jag när han bara skulle köpa snus. Visst människor kan vara förvirrade som damen men lite koll måste man kan inte bara att blunda och ställa sig i en kö och tro att allt är lugnt.
Men det som är värsta är att hon verkligen sket i oss andra i kön, känns respektlöst att bara kastar upp lite pengar och chansar på att det ska hålla. Hur svårt är det att räkna pengarna lite snabbt innan och om det inte håller ta kortet då. Så det var väl egentligen mest synd om kassören som snällt fick stå ut med henne förvirring. Hon fick rabbat på saker hon inte skulle få det på och sen fixade han efter en jobbigt stund hennes ICA konto samt betalning. Han fick visserligen ett tack men det var ett svagt en, och inget: ursäkta att detta tog tid eller så. Som sagt folk kan vara förvirrade men detta var ta mig tusan ohyfsat. Skärpning!

Hade man veta bättre.

Slut med ännu en kurs i Gävles Högskolan, och jag måste säga att den här sista kursen är jag grymt besviken på. Älskade A delen i Kreativt Skrivande men B var inte alls bra. Största anledning var nog lärarna som båda körde sitt egna race och sket i oss.
Hade jag vetat bättre så hade jag skrivit låtsas poesi över en kafferast och skrattat åt det när läraren försöker analysera larvet, och under fritiden hade jag skrivit det jag själv tycker om, tradtionella historier fast med mycket tvister och knorr. För det spelar ingen roll hur mycket tid och energi man lägger på dessa "historier" för poesin vinner alltid i hans värld, det eller blotta sig.

Har aldrig gillat poesi och dikter, gillar förvisso poetiska filmer men nu vill jag inte röra en enda poesibok, för de förstör för de andra. När vi älskar eller hatar det vi inte förstår, och för inte verka dumma hyllar vi det helst.

Grannfejd

Har blivit grannefjed på min våning, som tur är är jag inte iblandad. Men iaf så äger en famlij flera lägenheter på vänstra sidan av våning där jag bor, tror de äger 3 eller 4 lägenheter tillsammans. Alltså barnen har eller ska bildad familj brevid föräldrarna. Har hört hur dom skäller på folk som inte "hör hemma" på våning och kallat dem korkade och idag hör jag hur ena dottern blir arg på hon som bor brevid och sen kallar för jävla fitta. Som tur är har jag bra förhållande med dem, hälsar på dem och så men jag börjar förstå varför jag fick lägenheten så fort, dom skrämmer ju iväg folk och det är ju inte rätt.
Får se om Robban Aschberg tittar förbi. Börjar de bråka med mig ska jag sätta gavlegårdarna på dem.

Vissa saker ska man inte ge sig på

Det finns vissa saker man inte ska ge sig på, som typ andras flickvänner, kollar upp löneinkomster mm. Samma gäller med min polisonger. Jag vet att jag har fått klagomål förut av syrran och det köper jag men när ett fullt as som jag inte känner och inte ens går fram och pratar med mig, utan bara skriker rakt ut: raka polisongerna då går skam på torra land.
Det var efter krogen när jag och Per gick ett varv, vi hade gjort ett skit eller sagt någon märkvärdigt. Att bråka med mig när jag är lite borta i skallen är ingen höjdare, för jag säger vad som helst då. Nu var jag rätt mild när jag svara tillbaka, att han skulle ringa hem till pappa be om pengar så kan han stämma mig och att han såg ut som en miniborgare.
Men han hade iaf vettiga kompisar som höll honom lugn, nån eller några t.o.m. skratta i bakgrund åt mina komentarer.
Summan blir att man får klaga men gör det snyggt.
Typiskt nog blev jag skadad i handen, ramla igen...

Gratis tjänster ger gratis matchtröja

Hade en smått stressig dag på jobbet. Dom har ju gjort om körturen på onsdagar, så nu ville de att jag skulle ta med varor från företaget (fryst bröd och sånt) tillsammans med Sohlbergs varor. Varför de testar det på mig och inte orginal föraren kan jag ej svara på men iaf så var min näst sista utpost var Matöppen i Bomhus centrum (hemska Bomhus). En som jobba det fråga om jag kunde ta med en pall med Cola til ett ställe. Kan ju säga att jag hade funderingar på att ta hem pallen, ni som vet, vet att jag älskar cola. Snäll och naiv som man är som extrachafför sa jag ja även om det ligger utanför mitt arbete.
När jag kom fram till stället och lämna av pallen med cola fråga han som jobba på matöppen om jag ville ha en matchtröja. Svara man Nej är man bra dum, klart att jag sa ja och nu har jag den här hos mig.
Funderar på att trycka upp nåt i ryggen, fundera på Liv och nåt nummer men va fan lika bra att ligga på hårt, kanske ska trycka upp MacGyver istället :) men vad skulle han kunna ha för nummer? får sova på det...

Allergi?

Har säkert någon slags Allergi. Köpt lite choklad idag. Jag gör ju inte det så ofta, men ännu en gång hände det som alltid brukar hända eller iaf 2 ibland 3 fall av 5, jag nyser till. Den här gången var det ingen större nysning men jag har haft kraftigare nysningar och flera i följd. Det är nästan samma sak som när jag äter middag, vad som helst, men värst är pizza och kebab, jag blir som förkyld ett tag, hostar men framförallt snorar. Farsan har märkt det, inget undgår honom, och förre detta Coop-Per skratta ihjäl sig åt min förkylning. Men han och hans Ann-Sofie tyckte att jag skulle allergitesta mig efter att jag fick käka lite middag hos dem för nån vecka sen, fick riktig mat av dem om ni undrar, men det hjälpte inte, var tvungen att gå in i toarummet och snyta mig.

Så vad har Choklad, Pizza och kebab gemensamt? (gäller egentligen all mat men jag skriver dem för de är extremas)
Är det värt att kolla upp det?
Fast vill jag veta det?
Vill en manodepressiv människa bli botad?
Den som vill får gärna säga sin teori till orsak, om det nu är Allergi?

Drygt 90 mil körning med lastbil, grymt vackert

Tur och retur Gävle - Arvika börja igår och kom hem idag. Har varit flytthjälp nu helgen och det tar tid att åka fram och tillbaka, kan verka drygt, och tillviss del är det det men det jämnar ut sig mer eller mindre, eller mycket om jag ska vara ärlig.
För det här vecka och nu speciellt nu i helgen har det varit djävulskt varmt och soligt vilket jag var lite orolig över, för att det blir varmt som fan i lastbilen. Men ack så vacker det är att åka längst med vägarna, och när solen skiner upp naturen och allt runt omkring en blir man helt ställd av att det är så vackert som om man inte tror att det är sant, som en dröm. Och då gjorde inte så mycket att man svettades som en kamel
 
Visst låter det sliskigt värre men det slår nästan allt och jag hopps att jag hinner göra en sån tripp till innan hösten kommer, då i nöjesform bara. Man kände sig lite som killen i filmen In to the wild som om hyllar naturen och vill leva i den men jag kommer nog inte gå så långt.

RSS 2.0