Lucida drömmar

I natt upplevde jag något som har fått namn (kolla upp det på nätet), Lucida drömmar. Jag var alltså medveten om att jag drömde och det känns galet nu efteråt.

Drömmen i sig är svår att förklara finns så mycket detaljer som kommer och går men i det korta skulle jag leda ut folk från nåt gammalt radhus där vi hade gått vilse och det var smått kaos men jag hitta vägen ut och folk blev glada, mer saker hände men det blev för mycket gå in på.

Men iaf fortsatta i drömmen till en klädaffär där vänner och annat folk höll och småbråka om kläder och så. Under den delen av drömmen kände jag mig väldigt levande som om jag i kropp och själ var där och kunde styra det mesta. Jag gick ut ur affären av egen vilja och sa till mig själv i drömmen att jag trött på den här drömmen och vill vakna. Och upprepar det flera gånger som jagperson i drömmen: vakna nu, vakna nu.... Och sen var det som att en lampa tändes kände hur hjärnan bytte läge typ, small till och det små tjöt i öronen och nu är jag vaken, något yr. Kan säga hade nån väckt mig när jag var i Lucida läget hade jag förmodligen blivit vettskrämd.

Har varit med om något liknande men då hade jag ingen kontroll, men nu var det både intressant och lite otäckt men man kanske vänjer sig för så här levande i dröm kan man inte känna sig varje natt.

The interview. Calexico

Har varit på jobbintervju idag på 5:e tvärgatan. A&G heter de och ska ta över Jeek food och jag måste säga att det gick rätt bra tycker jag personligen.

Var väldigt framåt och sa vad jag tyckte och trodde. Man ska vara så öppen som möjligt och framförallt ärlig. Skönt x 3 att jag kunde hänvisa till en massa saker och personer, tack för att jag fått jobba på Valbo transport, för dom hänvisar jag gärna till. Fy fan om jag var tvungen att hänvisa till swinet på Jetpak eller jag skulle inte kunna göra det för karln är så blåst och så full med skit att det skulle vara sjukt att låta en sån idiot som han få yttra sig om mig. Klart jag låter dom som har koll på läget och vet hur världen snurrar, få yttra sig, både med det positiva och negativa.

Jaja sak samma nu, glad var jag också över att jag kunde säga under rundvandring på lagret att jag har spanat in stället förut och har sett det mesta. :) Ja nu ska jag inte ta segern i förskott, var många som skulle intervjuas och det blir tufft men jag får nöja med att gick rätt bra ändå, kunde svara på alla knepiga fråga bra...

Får avsluta med världen bästa grupp nu eller en av dem. Calexico heter dem och de har verkligen hittat en egen stil eller stilen kom med andra skivan där de friskt blandar Amerikansk Folkrock med mexikansk folkmusik. Men de tar även influenser från cuba och andra länder från Centralamerika.
Låten här, Two silver trees är bara åt folkrock hållet men är fortfarande en frisk fläkt bland indiedjungeln.
Från skivan Carried To Dust från 2008







Sagor från gravvalvet

Ja det var ett tag sen jag skrev nåt. Har inte varit helupptagen men det har inte blivit av bara. Har annars vart hemma i Norrköping några gånger och hälsat på familj mm. Syrran och hennes lille Harry på 1,5år  kom också. Har blivit allt mer bundis med Harry. Springer och leker med han så pass mycket, att han blir uppspelt och inte vill lägga sig i tid. Vår hobby är att åka rulltrappa (många gånger) springa omkring i affärer som Åhlens, där vi kan leka fängelse. Och sist dansa till musikvideos, Harry favorit är utan större tvekan Pinks låt So What.

Ja så har börjat se på en favorit serie som ung:  Tales from the crypt, serien som visar drygt 20 minuter lång skräckfilmer av och med kända skådisar och regissörer. Ska recensera här på bloggen alla avsnitt som jag ser i kronlogisk ordning. Såg tre avsnitt igår från säsong 1:


Avsnitt 1: The Man Who Was Death. Enkel smakstart om en avrättare som får kicken och inte kan släppa jobbet utan avrättar folk, de han anser vara skyldiga.
För kort tiden för att göra något riktigt bra av det hela, vi får inte riktigt känna huvudrollsinnehavaren och när han berättar allt för oss blir det lite stelt men annars är idéen och tanken bra. Ont om tid bara. 2,5/5

Avsnitt 2: And All Through the House.  På julafton mördar en fru sin man men problem uppstår när en galning klädd som jultomten härjar runt huset.
Fantastisk nyinspelning på 1972 filmen med samma namn. Nyinspelningen är råare, effektivare och spännande, och Larry Drake är ruskigt läskig. Lyssande helt enkelt 5/5

Avsnitt 3: Dig thar cat... he's real gone. En uteliggare får chansen till 9 liv när han får katgener i sig. En chans han missbrukar när han får jobb på cirkus.
Mycket snygg film, och tivolimiljöer är oftas tacksamma att jobba i med sin mystik och ovisshet som skrämmer. Problemt är bara att 20 minuter räcker inte, detta kunde hålla i en timma minst. Men den alltid härliga Joe Pantoliano är mycket bra i huvudrollen 3/5

Magsjuk?

Igår var en jobbig dag, mycket att göra plus att man kände sig lite sliten. Tur att jag inte jobba över, några pallar som var försenade. Men kom hem och var rätt trött, laga lite mat börja käka och kände mig konstig i magen. Tänkte jag sprar maten som är kvar och vilar magen, men det blev bara värre och värre. Gick på toa spotta upp en massa slem och fick nog och stoppa fingrarna i halsen och herrejävlar vad det kom upp. Spydde som en gris och tjocka klumpar kom upp, kände även från bröstkorgen hur det vibrera. Och så börjar det rinna över allt näsa och ögon och man kände sig inget vidare.
Men efter jag tvätta av mig mådde jag bättre i magen och det var värt varenda spänn att få upp allt. Efteråt frös jag och sov hela kvällen, nu är allt bra eller bättre, lite matt i kropen men det blir att ta det lugnt ikväll....

Kanske dags för en ny musikvideo här på min blogg, skrev tidigare om Liars om hur de kan klassas som genier eller galningar, denn grupp är väl ännu värre Animal Collective. Låter helt galet ibörjan men sen kommer det i gång och låter galet men efter ett tag förstår man charmen, eller iaf jag gjorde det :)


RSS 2.0