Den mysigaste filmen från ett sant filmgeni

Äntligen kom den till Gävle, Eastern Promises, regisserat av en av mina stora favoriter inom film, nämligen David Croneberg. En provocerade herre som inte är rädd för chockera, med äckeleffekter, slemiga människoorganiska teknik prylar och ultravåld mm. men han har alltid en anledning till det.

Fast på senste tiden har han lugnat ner sig med sånt som t.ex. Spider och nu med Eastern Promises, även om A History of Violence hade sina stunder så matchar de inte riktigt hans tidigare verk, inom äckeleffekt fronten.

Men tillbaka till Eastern Promises. Vi blev några som såg den, det var jag, Johan, LH och Per Walin som numera får heta Mes Per, när han titta bort under Cronenberg highlights för tyvärr (om man ska vara lite nördig) så fanns det bara ett riktigt sånt mot slutet. 

Men även i min lilla besvikelse över att det bara fanns ett riktigt chockögonblick kunde jag se något annat i filmen, något mysigt sin enkelhet och berättande, trots att det är hemska miljöer de rör sig i, bland den östeuropeiska maffian i London. Och det  var något som verkligen överraskde mig, på ett possitivt sätt.  Viggo Mortensen övertygar varje gång jag ser honom liksom Naomi Watts, eller hon är alltid bra i allt hon gör. De gör det hela trevligt och mysigt på nåt oväntat sätt. Men när det kom till bastuscenen, var David i sitt esse :)

Summan av de hela är att Cronenberg börjar komma tillbaka efter en stunds frånvaro, hans filmer under 90-talet och framåt har varit lite ojämna, inga dåliga men få riktigt härligt speciella.
Hoppas att han i nästa film vågar ännu mer med äckeleffekter som får oss odödliga att känna oss som Mes Per för en kort stund :)

Sorry Per :)

Soffa king great

Jag har nämnt dem förr jag nämner dom igen: Slowdive... Jag har lyssnat en hel del på deras första skiva från -91, "Just for A day" som har trollbundit mig ett bra tag och hjälpt mig genom slaveritiden på ett skit företaget.

Men nu kommer poängen med det här inlägget, Slowdive andra skiva är mist lika bra om inte bättre än första, för den växer sakta men säkert i min öron, skivan: Souvlaki, skivan är inte lika skramliga expirmentel som första men bibehåller sin drömiska sound. Och det är vackert, ibland så vackert att tiden stannar för vara lite tjejpretto... :)

Så om jag skulle göra en skivlista på bästa skivor jag har hört, hamnar dom absolut där i toppen bland alla andra rock, hårdrock, death-,doom-,trashmetal skivorna :)

Förfester med vänner, och efterfest med ovänner (eller vad man ska kalla dem för)

Ny fredag och ny fest, med nya männsikor! eller ja inte riktigt ibörjan. Börja med att jag och Per trasha hans brors Lars lägenhet när denne var borta i Östersund för att be föräldrarna till hans trolovade, om hennes hand eller nåt sånt :)

Men vi värmde upp med lite Ramstein, som allas favorit (med undantag alla tjejer och några till) videon "Keine lust" och Iron Maidens "fear of the dark" live. Senare kom Franken och halvbonden, sugna som fan på att spela guitar hero, som vi endast kunde spela med wii kontrollen, vilket funkar i nödfall när inga "riktiga" gitarrer fanns.  
Efter ett tag kom också Tranders  Robban och senare Tranders Emma, skröt som fan om hur duktiga de var på Guitar Hero men vill spela NHL 07 som de var kungar på, nja så sa dom väl inte men det blev hockey iallafall.

Spelandet höll på ett tag, lite för länge kan man tycka när vi gick ut lite väl sent. Micke joina mig och Per på slutet av förfesten till krogen. Alla andra stack hem. Eftersom vi blev lite sena var Heartan/slickcity överfullt, så vi stack till Goya istället,  vilket Frankens arbetskompis Ai tyckte att vi skulle göra, som vi mötte tidigare på vägen.

Nu till det oväntade som sen blev lite obehagligt. Ja nu var inte Goya det speciella, eller det var väl som vanligt där, kom ju rätt sent så vi var bara det en timma. Men jag gick ut lite tidigare och vänta på Per och Micke. När jag står där ute blir jag bjuden på efterfest till ett rikt par (dom såg rika ut ) på en drink. Lite borta i skallen följer jag med en bit men börjar känna mig orolig, paret var en bra bit över 30 år och klädda i pälsjackor mm. nåt måste vara fel om de drar med mig, kändes inte rätt, så jag smet undan lite snyggt.

Möte per och micke sen igen. Jag berätta vad som hände, micke var helt borta så han hörde inget men Per börja prata om "Hostel" filmen, kanske var nåt sånt på gång om jag följt med... Kanske lite överdrivet men vem vet vad som kunde ha hänt.

Efter vi skiljer våra vägar, jag, per och micke händer det igen på vägen hem till Sätra, jag blir bjuden på efterfest igen, men den här gången med 2 killar och 2 tjejer i min ålder. Ena tjejen ville inte att jag skulle gå hem,  hon var rädda att jag skulle slå ihjäl mig typ :) buss eller taxi skulle jag ta och hon ville betala resan??? jag sa direkt Nej! men envis som hon verka fick jag eller mer tvingades jag med till deras efterfest. Singstars skulle de 4 sjunga. Ja men i slutända blev det riktigt trevligt med de nya vännerna eller vad man ska kalla dem för. Det är inte första detta har hänt om jag tänker efter men det har varit trevligt varje gång så nu känner man ännu mer folk....

Nu dör ju dom som flugor

Tänkte gå och lägga mig men så läser jag på imdb.com att det har hänt igen. Att en ung skådespelare dör.
För nån vecka sen var det Brad Renfro, blev bara 25 år, en duktig skådis som gjort bra ifrån sig.

Men hör och häpna: Heath Ledger är död, fanskapet har ju verkligen rykt upp sig i och med Brokeback Mountian mm. men värst av allt, han är ju The Joker i nya Batman filmen. Och av trailern att dömma så gör han rollen oslagbart, men den hyllningen får han aldrig mot ta nu.

Filmen är nu under efterproduktion, hoppas inga scener med honom saknas, i värsta fall får väl Mark "Luke Skywalker" Hamil lägga på några galna skrattljud ( det är faktiskt han som är röst åt jokern teknade Batman)

R.I.P Ledger, kommer att njuta av din gestaltning av en mina absoluta favorit skurkar...


image1                image2

Kort jäkel, sova

Match imorgon, kl:10:00, fansiken vad segt, måste upp och röja lite innan. Vill gå upp och strecha och sånt innan men ack så segt sista steget är från sängen, efter den så är det lugnt men som sagt det är skönt att dra sig i 100 år.
Fattar inte var för man är så stel efter några timmars sömn...
Nä sova gäller och drömma skumma drömmar igen, gjorde det senaste natten, vakna helt skakig och upprörd

Var tvungen att göra det, och den som söker han/hon finner...

Var tvungen att göra ett sista koll för att få min ilska mot min ex. chef laglig.
Hittar på GD:s hemsida att han har blivit anmäld, 2004 för skattefusk, och med skattekrav på över en miljon, men med ett annat företag. Säger inget mer...
Nu vill jag inte exploatera folk och göra mig själv till en snäll vove, så jag behåller allt för mig själv, räcker att jag mår bra över det. Men som tidigare blogg sagt, nog om detta...

Tillbaks igen! ja det är härligt... Posteffekt har kommit

Spelade innebandy igen för första gången det här året. Har inte spelat på nynäs på typ två och en halv månad, den tiden jobba jag ju kväll, well not any more... Och det kändes skönt att få röra på sig, man blir lätt slapp i kroppen runt jul och andra viloperioder. Gick rätt bra faktiskt, även om det var lite segt mot slutet...


Känner nu posteffekten av det som hände med min uppsägning, och jag kan förstå hur lagets vän "Bengan" kände sig nu efteråt, ja nu var min avslutning inte lika dramatiskt som hans, men hur skönt det är att slippa vissa människor och bara umgås med de man gillar.
För även om jag missar 2 veckors lön så tänker jag inte lyfta ett finger åt sopranoschef fanaskapet (möjligtvis långfingret) Jag förlorar hellre ett par tusenlappar och träffar människor jag gillar än går omkring och håller god mask (tveksamt om jag skulle kunna göra det)
Nästintill beundrar de som jobbar med honom.Tyvärr kan jag inte stryka maffiabossen medhårs som de andra, ligger inte i min natur och tur är väl det... Nä nog talat om detta, allt jag vet är bara att såna ställen ska jag för alltid undvika. Lite visste jag då ännu mer vet jag idag...
Avslutningsvis kan jag påpeka för de intresserade, att jag staffar inte alla på Jetpak utan de som styr (were ever you are)


Haha... bäst nu :)

80-tals Zappar på tv:n en stund och ser nu att Borats fete producent från borat filmen är med i Gilmore Girls :)

Slut i rutan med Jetpak, kommer att sakna er, not!

Det jag trodde skulle hända hände, jag blev uppsagt på Jetpak. Visst låter det tråkigt att mina aningar kom till liv men jag glädjes över det ändå och jag menar det, ärligt talat.
För hade inte dom sagt upp mig hade jag gjort det själv. För Jetpak består av bra anställda som driver ett skit uselt organiserat företagsystem. Finns så mycket dåligt över det hela, kan radda upp en hel list.

Bl.a.

1. Först och främst är det underbemannat. En vacker dag kommer någon chaufför köra ihjäl sig när t.ex. vissa börjar 5:00 men måste sluta 18-19:00 för att det ska ut saker under kvällen som de andra chaufförerna inte hinner få ut.

2. Finns inga grejer, som pallyftar mm. måste åka omkring och leta efter en och det tar tid och vem får skulden för tidsförlusten, jo vi chaufförer. Inte ens kvastar till bilarna finns, så att man t.ex. kan sopa bort snö.

3. Alla är så stressad så att dålig stämning eggas upp.

4. Ingen ordning på vissa chaufförer, skräp är kvar i lastbilen vilket tar tid att ta ut och vem får skulden att det tar tid, jo ni vet säkert vilka...

5. Marken på lastområdet vid "nya" terminalen är full med hål och bilar parkera där också och är det nån som bryr sig att få ordning på det? nä.

Japp så ser det ut. Det låter väldigt gnälligt och det är det också, inte bara hos mig, säger inte så mycket om det men det gör de "riktiga" anställda plus mycket mycket mer men ingen lyssnar utan skyller ifrån sig.

Anledning till att jag inte får fortsätta? Jag hittar för dåligt och det tar tid!?. Ja vad ska man säga, när man inte är född och uppvuxen i Gävle, kan jag få lite tid att lära mig? nähä inte det, eller Gävle är väl inte det stora problemet, hittar rätt bra nu men de andra städerna eller vad man kan kalla dem för.
Jag vet inte hur chefen tänker när han skickar mig till Tierp och förväntar sig att jag kan alla gator och företag mm. på nolltid. Om man ger folk lite tid att lära känna till området först, kanske man kan komma igång i systemet mer och mer men nä nä, du får en karta och två chanser på dig och kan du inte Tierp utantill nu så funkar det inte alls...
Jag vet själv hur hårt jag körde för att få ut skiten men vad ska jag göra när platsen är ny och gatorna med, gjorde verkligen mitt bästa och så säger den fete fan att jag inte tror på kartan jag läser?! Ja det finns dumma ursäkter till ett dåligt företagssystem.

Låter som en klyscha men Chefer är speciella, den här också vars namn är onämnd än så länge, men Bianca bör kolla upp sin man.
Ja det skulle dödas hit och dit om man inte fick med eller leverera ett paket, gjorde nån något fel eller så kunde du räkna men att han luta sig tillbaka och gav en idiotblick, gäller inte bara mig utan de andra också. Lyckades sudda bort den blicken på han en gång, och då mumla han nåt om att jag hade en jäkla tur.
Ser ut och är som en Sopranos medlem också. Höjdpunkten var när jag missa ett paket, och visst det var ju trist och klantigt av mig men när han behandlar missen som att det var ett paket med insulin till Afrikanska barn som kommer att dö, när det i själva verket var korkskruvar!?, gör mig väldigt fundersam.

Nu låter jag väldig butter och fördomsfull här och det är jag också men ibland måste man uttrycka sitt missnöje. Kul att nämna är att en annan chaufför ville ev. säga upp sig när hon inte fick ledighet/semester nu. Samt finns det många andra som verkar trött på jobbet. Så var ligger problemet hos chaufförerna eller i systemet? .

Har två veckor kvar att arbeta, men jag skiter i dem, vad ska de göra sparka mig, ska stänga av ljudet på mobilen så kan de ringa bäst fan de vill, jag bryr mig inte längre...

Sur och arg historia det här som är skön att få ur sig men förhoppningvis kommer jag skriva om nåt roligt nästa gång... Untill next time go to hell Jetpak Gävle

Bäst låten just: Norrköping med Laakso


3 timmars sömn i natt

Sova bara 3 timmar i natt så att säga, eller jag fick lite mer sömn på morgonen. Börja iaf med att jag kom hem från jobbet vid 1:00 titta lite på tv:n. Brukar titta på Medium som faktiskt är rätt bra för att vara en sån serie om det övernaturliga, funkar bäst på film annars... Men efter att den var slut somna jag, kan ha varit 3:00, sov djupt och drömde en konstig men rolig dröm om mig och syrran, vi skulle gissa texter till olika låtar.
 
Men så vakna jag till vid 6:00, ur den roliga drömmen och kunde inte somna om hur mycket jag än försökte.
Det har flera gånger förr, att man vaknar mitt i natten och känner sig pigg. Gick upp och kolla på tv några timmar till som jag brukar göra när sånt inträffar. Hoppades på att hitta nån dum serie eller värdelös film men det blev nyhetsmorgon på tv4. Men som tidigare slår den till just när man sitter där i soffan. Trötthet som knockar till en och man somnar så skönt, klockan var då 9:00, tur och skönt att jag var ledig idag.


Filmen som talar för sig själv: Thriller - En grym film

Kan ju börja med att jag såg filmen: Den grymma leken med ex. Arkiv X:aren Gillian Anderson (hon som spelar Dana Scully) i huvudrollen igår. Filmen är en såkallad rape and revansch film, populär under syndiga 70-talet. Handlingen är enkel, en person (oftast kvinna) blir våldtagen och sen ska hon om hon överlever eller pojkvän eller kanske hennes föräldrar hämnas på förövarna. Ju brutalare hämnd desto bättre. Hämnden i Den grymma leken är riktigt brutal men nu ska inte prata om den.

Utan det jag tänkte mest på är hur Anderson karaktär Alice är slående lik Christina Lindbergs karaktär Madeleine i Sveriges mest gömda film: Thriller - en grym film, och då menar jag likheten efter de hemska våldtäkterna. Det var kul att jämföra. Och trots att det skiljer 35 år mellan filmerna så finns det likheter kvar än.

Blev tvungen att se om den, Thriller och jag kan förstå att Tarantino älskar såna här filmer. Den är långt ifrån perfekt, många birolls skådisar är rent ut sagt usla, men som tur är har de inga stora roller och få repliker.
Men allt annan är grymt underhållande, ta bara Heinz Hopf som äckligt slemmig hallik med Persbrandts tunga röst. Bildspråket är verkligen eget, som om det sket i alla regler och testar för se om det funkar, ibland gör det det, ibland kanske inte eller så blir det onödigt... De glassiga 70-talsmiljöerna är alltid underhållande samt sjukt långsamma actionslowmotionscener. Men bäst är nog ändå den ack så vackra Lindberg, finns ingen som kan ersätta henne.
Tyvärr har filmen eller iaf utgåvan jag har en onödig sak, de inklippt pornografiska scenerna som visar i närbild att penetration utförs när Lindbergs karaktär tvingas till prostitution, vi förstår vad som händer, blir bara gubbsjukt

Fundera på om det skulle kunna bli en re-make på den här filmen, ja absolut, kan se Micke Persbrandt som hallicken Tony men vem ska spela Madeleine? svår nöt att knäcka eller iaf ersätta.

Såg också en dokumentär idag om den galne tyske skådisen Klaus Kinski, vilken kille och jag trodde jag blev arg när inget går min väg. Lite visst jag då och ännu mindre vet jag nu. Kanske skriver om honom senare.

Början av 90-talet är drömmusikens era, får nog tacka Stone Roses

Ännu en gång har jag hitta ny musik eller rättare sagt nygammal, precis som jag nämde om Tindersticks som kom ibörjan av 90 talet, samma med gruppen jag har hittat nu.

Vill inte låta tjatig men det här bäst just nu: Slowdive, har stött på drömmusik som jag vill kalla det för med gruppen My Bloody Valentine men Slowdive är ta mig tusan snäppet värre, man sjunker in som i koma när man ligger och lyssnar på det. Det är ingen partymusik men för att varva ner efter en skit eller helt vanlig dag gör detta underverk.

Har kommer det roliga, det finns fler grupper som var verksamma under början av 90-talet, som har det drömiska soundet som jag måste upptäcka mer.
Och ärligt talat tror jag att Stone Roses med sitt rena kliniska sound är en stor inspirationkälla för samtidliga av dem så tack Roses... Och Gregg Anakin, som gjorde den fantatiska filmen mysterious skin, han var musikskribent innan regissör och det märks, makalöst sondtrack till filmen som fått mig upptäcka ny musik som Slowdive och Sigur Rós

Låtarna som jag lägger upp på bloggen är: Celia's Dream och catch the breeze från just for a day skivan från 1991.

Ett gott råd, höj volymen, luta dig tillbaka, slapna av och bara lyssna, tänk inte


 





Gott Nytt År! Nyårslöften?

Gott Nytt År Alla!

2008 är här. Farväl 2007


Måste skriva en 2007 listkrönika snart för summer ihop det hela

Hoppas ni har roliga nyårslöften för det har inte jag eller jo lite för en gång skull, eller jo dom är rätt stora.

De är bl.a. att börja träna lite mer, hoppa på nåt gym kanske, så att jag behåller och förbättra min kropp som än så länge är skadefri och vig, lär inte vara så för alltid så varför inte dra ut på tiden dit....

Hitta och lyssna på ny musik, som vanligt

Men framförallt vill jag och ska jag skriva mer, om det leder till något vet jag inte än, men vi får se.... Men jag vill iaf bryta det dagligt mönster jag lever nu i och skapa något eget.

Jag har börjat skriva ner mina drömmar numera och tror jag kan bygga upp historier runt dem, vissa funkar som i natt när jag drömde om tre förlorade identiteter på ett mycket brutalt sätt (jag gilla den idén och den kan funka om man tar bort självcensuren) andra drömmar funkar kanske inte lika bra, som när jag drömde här om natten att vi skulle möta ett frireligös innebandylag som bad en bön innan match, rolig dröm men inget jag känner att jag kan bygga på.

Kommer säkert att uppdatera skrivande mer på bloggen samt att begreppet "kill your darling" kommer att användas, vilket inte är så populärt men i mitt fall måste jag använda den, tyvärr ni Agnes fans....

RSS 2.0