Jag är också berode, av trummor....

Har verkligen kommit in Guitar Hero world tour. Spelade lite hos Elias i Norrköping och tyckte det var kul men lite knepigt men nu när Per har skaffat det har jag nästan blivit bestatt och beroende. Trummorna är det jag pratar om, och det som satte fart på rulliansen var att jag bytte nivå från Easy till Medium.

Tyckte det gick rätt hyfsat på easy och trodde att jag skulle stanna på den nivån länge men när jag bara skulle testa medium blev jag fast. Det blev högre hastighet, i.o.m. det blev mer rytm, mer känsla och bäst av allt, man fick slå hårdare och snabbare.

Jag klara de flesta låtarna på medium nivån. Vissa var bara att hålla rytmen så löste det sig, som visserligen kunde bli lite enforminga men på ett roligt sätt. Men så fanns låtar som man fick duntra på och jag njöt och svettades för svårt var det ibland. Fast svettigast blev jag av  System of a Downs låt B.Y.O.B, måste nästan vara novis för att klara den...

Favorit låtarna just nu på spelet är : One Armed Scissor av At the Drive-In och Billy Idols Rebell Yell

Är sugen som fan på att skaffa GH world tour men risken är att jag sitter 24 timmar nonstop för det är bara början på det roliga...

Jul, bärbardvd och Aliens

Då var den här julen slut, och allt var som det brukar. Det enda som var nytt var att det var syrrans James och deras son Harrys första jul i Sverige och de verka gilla det.

Vad fick man? allt möjligt, nja inte riktigt men en bärbar dvdspelare som jag kan glassa med på mina resor hit och dit, men även hemma. Ska nog använda den lite mer när jag kommer hem, och se lättsamma filmer med, för den är lite småmysig att se på, actionfilmer och andra ljudexploderande filmer ser jag helst på min vanliga tv och spelare.

Filmer jag fick av syrran var Alien boxen, fetingen med 9 skivor och Black books som förvisso är en serie men en rolig en, om en bokhandlar som hatar kunder och älskar att kröka typ.
Så det lär blir en Alien kväll för min del och för de som tittar förbi...

Kommer med lite recensioner snart på de filmer jag sett på den bärbara dvd:n

Hemma Hemma

Är hemma i Norrköping nu och tar det bara lugnt, extra glassigt blir det man är i hemområdet. Träffar mest kompisar och släkt just nu, vilket är kul, var ett tag sen man såg dem rent fysiskt men det känns som igår rent mentalt och spirituellt :)
Många frågor och få svar just nu men jag har lite idéer kvar, får se hur de blir. Några undrar om jag kommer tillbaka till Norrköping för gott, svårt val trivs både här och i Gävle även om jobbmarknaden i Gävle är rätt trist... Men vi får se....

Animeradefilmer får lida

Finns någon del av mitt filmtittande som lider lite så är det datoranimerade filmer. På sista tiden har det kommit en hel drös och jag har nog bara sett två, Familjen Robinson (tror det heter så) så såg den med kusinerna och nu Madagascar 2. Och varför det har blivit så vet jag inte, har väl inte tid för det helt enkelt. Det skulle vara kul att hänga med några men det blir inte av riktigt.

Det finns andra genrer som lider men dom får lida som romcoms och musikaler (musiknummer och film ska hållas separat). Annars skulle det bara kul att hänga med lite manga och animi men problemet är både enkelt och stort, jag somnar faktiskt vilket är konstigt eftersom jag kan se riktigt slöa poetiska filmer utan att somna. Men vad ska man göra...

Annars kan jag tilläga att kanske det finns något annat i de datoranimerade som får mig att solla bort dem och kanske upptäckte jag det nu i Madagascar 2, det är jävligt snyggt men lite för ytligt också, saknar djupen som det gamla tecknade filmerna hade som i Lejonkungen, Skönheten och Odjuret mm. Och kanske skämtas det för mycket ibland så det bli bara "slappstick humor" men kan ju slutligen tillägga att manusförfattarna är jävulskt duktiga. Vad de kan hitta på!


Kubrick kväll

Efter ett besök på Valbo fann vi oss, jag och kusen Lars med en varsin Kubrick film. Jag köpte 2001: A Space Odyssey och Kus A Clockwork Oragne. Vi börja med den sist nämnda eftersom jag vet att 2001 tar på krafterna. Kan ju påpeka att det var ett tag sen jag såg dessa filmer så jag verkligen fram emot att se dem. Ingen större analys men filmerna har mycket gemensamt i både kameraspråk och framförallt musik. Klassisk musik har aldrig används så flitigt som nu och det är kraftfullt som fan rent ut sagt.

A Clockwork Oragne
är mycket provcerade, kanske inte lika mycket nu som då men filmen har allt, ultra våld och porgrafiskt sex men det används på rätt sätt vilket gör filmen unik i sig själv och sin samtid.

2001: A Space Odyssey är filmen med stort F och det är stort att se den även om tiden har slukat upp den lite med sina 60 tals möbler och liknande. Men specieleffekter känns fortfarande storslagna trots att vi sett bättre och kanske blir det riktigt långsamt mot slutet men när du har sett klart filmen är du mycket nöjd med dig själv.

Efteråt varva vi ner med serien Black Books, har sett den förr men nu var det ännu roligare, skratt högt några gånger åt Bernard Black som hellre super än säljer sina böcker till kunder som han hatar, allihop. Klockrena fylle och bakfylle tolkningar av Dylan Moran

Färjehysteri, Hoppas som bara den.

Jag har inte följt serier så vidare bra på sista tiden, och speciellt inte reality såpa serier, finns så mycket skit av den varan att man tror att världen går under. Men jag har följt kannal 5 såpa serie Färjan hyfsat bra, och den största anledning är att jag hittar folk jag känner igen och inte bara det, de blir även småkända, även om de inte får en fin titel...
Tror det var i del 2 då en arbetskollega till mig, en äldre herre försökte få kontakt med en i personalen, den sötsnygga tjejen ??? (hon var vikarie), genom att klappa henne på kinden, han fick sin hand tillbaka rätt snabbt. Den scenen skratta jag rätt högt till :)
Scenen finns på youtube och då står det att han är snuskgubbe, kanske inte så snällt eftersom jag vet att han är en schysst gubbe och så snuskigt var han inte. Hade han lagt handen på de lägre regionerna så hade han varit en kryssning snuskgubbe kanske men så illa var det inte.
Och så igår såg jag en annan arbetskollega i färjan, men var bara med nån sekund, när han hämta mat och inget ont över det men det var lika kul att se honom :)


Slutligen hoppas jag på att få leka med Final Cut Pro igen, hoppas och hoppas att ansökan kommer i genom.



RSS 2.0