Helt F@cket up

Vilken morgon har inte varit med om något liknande på bra länge. Vaknade runt 8:00, hur slut som helst kändes som jag hade sprungit maraton i snöstorm. Jag vände mig om och somna om, en eller två timmar senare vakna jag upp igen, lika slut som tidigare. Jag kände mig helt förstörd med en stark bemärkelse på förstörd.

Vet inte vad jag gjort för att förtjäna allt detta men jag var fruktansvärt trött efter jobbet. Somna halvt som halvt när jag var hos Bengan innan jag stack på träning. Kan ju också pålägga att jag käka väldigt dåligt innan träningen men käka efteråt så jag vet inte men nu är det bra iaf eller bättre. Tackar fan eller vem som helst för att jag var ledig idag, skulle ha somnat framför ratten annars...

Var ett tag sen man la in en video på bloggen, kör med den här som får symbolisera hur melankolisk jag varit idag men en mycket fin låt:

Tiger Lou - The war between us


Vissa spöken slipper man aldrig, eller svin menar jag

Idag blev det en speciell dag när jag jobba. Skulle köra ut lite fisk eller rätt mycket fisk till Wahlström ute i Harnäs som ligger nån mil utanför Gävle mot bönan. Jag har ju vart där förr och det har väl aldrig varit nåt problem tills nu.

När jag backar in på gården ser jag att det inte finns nåt folk, så jag går in i arbetshuset eller vad man kan kalla det, det är iaf där de rensar fisken o.s.v. Men döm om min förvåning när jag ser två karlar och en av dem min gamla chef från Jetpak, står och rensar.

Det tar en stund att fatta att det var han och ännu längre stund för han att fatta att det är jag. Vi stirrar på varandra och han frågar vad vill du? Jag säger att jag ska lämna en pall. Vad är det för pall undrar han? Lobster svarar jag.
Detta måste vara än så länge årets stelaste och mest spännda möte för ingen av oss gillar varandra, inte minst jag som tycker att karlfan är ett jävla svin, en gris som lärt sig gå på två ben. En märkvärdig jävel som tror han är världmästare i allt och får allt genom allt hot. Synen av honom ger hemska minnen av en oxe sitter bekvämt i sin stol och ser ner på folk.

Vad han gjorde där har jag ingen aning om men mötet gick snabbt vi grymta några till varandra och sen stack jag. Ska bli intressant och se man möter honom fler gånger när jag kör ut dit igen. Kommer inte yttra mig snällt eller försöka bli "vän" med honom, vissa svin hör bäst hemma i stian...

Vart går gränsen? Hunger

Måste skriva lite om en film jag så med Lars och Anders "Blivande pappa" Ljung. Filmen heter Hunger och handlar om hur krisen i Nordirland påverkat människoliv, trodde jag. Eller självklart har det påverkat folk där men det handlar mest om hungerstrejk på ett fängelse under den tiden då det var värst.

Det speciella med den här filmen var att det var totalt oförutsägbar, vilket gjorde det till både genialisk och idiotisk. Det är ruskigt snyggt filmat ibland riktigt konstfullt och vakert på rätt meningslösa bitar men herrjävlar vad utdraget vissa scener var, vi fick smakstart när en av fängelskunderna håller på att peta på en fluga vid fönstret i flera minuter.

Men här kommer det värsta, det kommer en scen mellan huvudrollsinnehavaren och en präst, utan klipp i hela 17 minuter, ja ni läste rätt. Visst är det fantastiskt gjort men fan vad det tog på tålamodet (scenen är också numera rekord i lång tagning)
Men det roliga slutar inte där, efter 17 minuter lång scen klippar dom in till huvudrollskillen och låter honom prata i 5-6 minuter utan klipp. Tror ni det tar slut där, nä, lite längre in får vi se en städare som skrapar bort urin från en korridor, han gör det hela långa vägen och vi får se allt, då börja t.o.m. jag skratta...

Visste låter det jobbigt och det var det också men samtidigt var den väldigt proffsigt gjord med som sagt underbart foto. Kan också tillägga Michael Fassbenders (ett namn att minnas) magring är bland otäckast jag sett filmväg nästan värre än Christian Bale i The Machinist när man får se äckliga liggsår

Extra trevliga

Kommer bli segt att sova nu när man ska upp tidigt och jobba för första gången år 2009, jag har ju lagt mig så jäkla sent de senaste dagarna, men man får väl göra sitt bästa...

Annars tycker jag att dagen varit trevlig och människorna i Gävle extra trevliga, nästan för trevliga. Men gävledagen började i fiket Waynes coffé där jag Bengan och hans tjejvän, satt och prata lite lätt och hade det trevligt, efter att hon gick fick man vänliga blickar lite överallt. Så jag vet inte vad som händer i Gävle men jag hoppas det fortsätter så här.

Men roligast och underligast var ändå efter gymmet med Lars när vi skulle handla lite på ICA i Brynäs. Efter inhandlingen gick lars till kiosken för snus och jag vänta vid utgången, då det kom det fram en tjej och fråga om jag inte frös. Faktum var att efter gymmet bytte jag aldrig tillbaka till vanliga kläder utan hade shorts på mig samt att snö och blås höll på som fan. Jag sa lite enkelt att det är lugnt än så länge, hon fråga om det var bara var tillfälligt, jag sa ja och att jag hade tränat lite. Hon frågar vart och sånt och jag förklara vart och vem jag gymma med mm. Efter tag när det klar börja hon fråga andra saker som vad jag hade handlat och vad jag tyckte om vädret och sånt då blev jag lite fundersam vart hon vill leda det här samtalet till för det kom ingenstans. Då kom Lars och rädda mig, vi kom, vi gick och vi segrade :D

Ove Molins oväntade urspung. Dubbel seger

Ishockey idag med Gamle Franken och herr och fru fugelsang. Företaget herrarna jobbar för är Fujtsi eller hur det stavas, som har en egen logé som vi och flera andra från företaget myste i medan vi såg Brynäs och Skellefteå AIK figthas

Jag håller inte på någon av lagen normalt men det är klart att man känner sympati för djävulen ibland så höll på Brynäs den här gången. Men det jag hoppades mest på var en spännande och jämn match med mycket mål och jag verkligen valuta för den här matchen hade allt, speciellt spänning och mål. Brynäs vann med 5-4 och förtjäna det, kan ju till lägga att en ex. LHC spelare stod för första och sista målet, så vsg :)

Fast roligast eller mer konstigast var efteråt när jag och Franken gick ut och utanför roppade en aning full gubbe "Molin Molin jävla judesvin" ja man lär sig något nytt varje dag. Att det fanns en judisk Ove Molin hade jag ingen aning om ;) Molin måste gjort ett stort intryck på gubben, men inte i dagens match eftersom Ove var rätt anonym. Jag och franken kom fram till att han och Molin måste ha duschat och gubben tappade tvålen och resten får ni fantsiera ihop själva.

Men höjdpunkten idag var ändå Franken och min badmintonseger, känns skönt trots att man var lite ringrostig och småyr blanda ihop saker men iaf vinst som vinst och vi vann :)

Vill inte bli sjuk

En epidemi spider sig i Gävle och även Sandviken, säkerligen också över hela Gävleborg. Sjukdom och förkylning heter den epidemin och den har drabbat många.
Men vi är några som har klarat oss än så länge. Jag är en av dem men nu i eftermiddags blev orolig när jag la mig i soffan för att se på film.
Blev trött och slår till paus för att vila lite, efter 15 - 30 min trycker jag på play för att se vidare på filmen, då blir jag helt matt i hela kroppen som ett virus skulle börja sprida sig och fryser som tusan. Tänker att jag måste hitta sängen för att sova lite men jag orkar inte gå dit utan sover i soffan som en stock.
Några timmar senare varknar jag upp rätt pigg och känner itne av någon slags sjukdom eller matthet längre.
Men jag ska tror att det är över så det blir tidigt i sängen nu...

Uppdattering på G. Tålamod?

Ja det har hänt en hel del nu, mycket firande och så men också filmmaraton på filmer som jag visserligen sett men är fruktansvärt bra. Upptäckt ny musik och genre: Funken. Finns en riktigt bra grupp jag upptäckt.

Slutligen vill man ta upp om tålamod utan att stampa på folks tår, men ibland vet man inte vad man ska göra när vissa bara rågnäller om allt och alla, tar upp samma saker hela tiden och gör sig sen till fin vovve. Jag förstår mycket väl att det handlar självkänsla och det är trist att det ska speglas över alla oss andra för att få en bättre självbild.
Jag biter ihop tills vidare och försöker slå dövörat till även om det värker. Människan ifråga är en god människa men kommer det fula ord igen ska jag kalla denna för snåljåp för att bråka om så lite skit är bara löjligt.
Men som sagt jag vill inte trampa på tår så människan ifråga kan bo i Gävle eller Norrköping eller nån annanstans, du kanske känner denne men det är med stor sannorlikhet inte du som läser detta

RSS 2.0