Vart går gränsen? Hunger

Måste skriva lite om en film jag så med Lars och Anders "Blivande pappa" Ljung. Filmen heter Hunger och handlar om hur krisen i Nordirland påverkat människoliv, trodde jag. Eller självklart har det påverkat folk där men det handlar mest om hungerstrejk på ett fängelse under den tiden då det var värst.

Det speciella med den här filmen var att det var totalt oförutsägbar, vilket gjorde det till både genialisk och idiotisk. Det är ruskigt snyggt filmat ibland riktigt konstfullt och vakert på rätt meningslösa bitar men herrjävlar vad utdraget vissa scener var, vi fick smakstart när en av fängelskunderna håller på att peta på en fluga vid fönstret i flera minuter.

Men här kommer det värsta, det kommer en scen mellan huvudrollsinnehavaren och en präst, utan klipp i hela 17 minuter, ja ni läste rätt. Visst är det fantastiskt gjort men fan vad det tog på tålamodet (scenen är också numera rekord i lång tagning)
Men det roliga slutar inte där, efter 17 minuter lång scen klippar dom in till huvudrollskillen och låter honom prata i 5-6 minuter utan klipp. Tror ni det tar slut där, nä, lite längre in får vi se en städare som skrapar bort urin från en korridor, han gör det hela långa vägen och vi får se allt, då börja t.o.m. jag skratta...

Visste låter det jobbigt och det var det också men samtidigt var den väldigt proffsigt gjord med som sagt underbart foto. Kan också tillägga Michael Fassbenders (ett namn att minnas) magring är bland otäckast jag sett filmväg nästan värre än Christian Bale i The Machinist när man får se äckliga liggsår

Kommentarer
Postat av: anna

Jamen detta lät ju fräscht. Kanske en film för en romantisk kväll på tu man hand?

2009-01-22 @ 10:22:23
URL: http://snutti.blogg.se/
Postat av: Christer

Hehe... nä fräscht var det inte, glömde att skriva att de protesterar också genom smeta in cellvägarna med avföring =/

Men annars kan du och Johan se den, och så gör han en kärleksfull scen för scen analys i vad som ligger bortom all hemskhet och ofräschhet :)

2009-01-22 @ 11:30:05
URL: http://mondochrille.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0