Bättre var gång

Såg Oldboy igen nu för tredje eller fjärde gången och den blir bara bättre var gång jag ser den.
Men då här gången känns det extra bra med ett schysst ljudsystem också, filmmusiken blir kraftfullare som i det här fallet är klassik med Vivaldi i spetsen, brukar inte lyssna på klassik musik så ofta eller rätt sällan, men här funkar det perfekt, som Kubriks 2001-ett rymdäventyr...

Kortfattat: Oldboy är en våldsam hämndhistoria med mycket hjärna men framförallt hjärta. Vissa (action)scener är numer framtida klassiker.

Kul att veta: trots att detta är en våldsam, ibland mycket våldsam historia så är det "bara" 4 pers som dör...

Bäst just nu

Kul att hitta ny musik som vanligt även om det nu är nygammalt. Skivan: First Album med "Tindersticks" är ju från -93 och jag måste erkänna även om det är jobbigt, att 90-talet är gammal skåpsmat nu som 80-talet men som tur är inte lika mycket.

Leta på Youtube efter deras två bästa låtar som får mig att rysa, Blood och Patchwork men hitta dem inte så det blev två andra

Låtarna är :
Citysickness och Raindrops (kan ju påpeka att videon till Raindrops inte är deras officella utan en independentfilm men de använder hela låten mycket bra)


 





Mitt nya jobb som outbildad installatör

Ibland tar jobbet dig till nya höjder som igår när jag skulle åka och byta ut en fjärrkontroll, antennkabel och en scartkabel åt en gubbe, jag är inte utbildad för att installera och koppla in sånt och det jag kan har farsan lärt mig.

Men när jag kom dit till den halvdöva men trevliga gubben kom det första problemet, det fanns bara två scartuttag i tv:n när han behövde tre. Första uttaget för en apparat som var kopplad till hans hörapparat, (som var tvungen att vara inkopplad så att han kunde höra tv:n) och den andra scartuttaget för tv-boxen eller dvd-spelaren så då får han välja mellan att se på tv eller dvd, så vad skulle han göra.

Ringde kontoret och dom tyckte att jag skulle lämna honom och säga åt han att skaffa en extern scartuttag, men förklara sånt för en halvdöv teknikförlorad gubbe är inte lätt, så jag tog mig i kragen och koppla om det hela.
Jag tog bort antennkabeln från tv boxen och koppla in den direkt till tv och sen koppla jag in dvd via scarten.

Nu funkade allt men när jag tänkte gå ville han ha en rundtur i HUR det funkar också, och vad ska man göra så jag gav honom en lätt rundtur men han fatta nog inte tekniken ändå

Han tacka så mycket för hjälpen och berätta att han hade tänkt kontakta konsumentombudsmannenom om inget hände, och i värsta och bästa fall Sverker Olofsson. Vore rätt kul om han gjorde, få stå där och berätta hur en budchaufför fick göra Thorns installationsarbete men det funkar inte, gubben var ju teknikförvirrad allt fanns ju där och det funkade.

Men man får väl tacka farsgubben för att lärt mig allt jag kan om tv och video inkoppling mm...

Välkommen till min nya blogg!

Hej igen!

Hej alla nya och gamla besökare, eller jag kanske inte har några besökare längre, så allt jag skriver kanske försvinner till onödan. Jaja(skånska) det märks.

Men iaf ni gamla besökare kanske undrar vad som hände men min gamla blogg? Jo jag gjorde ett litet uppehåll men när jag tänkte börja skriva igen hände det som inte fick hända, bandet: the blood brothers gick i graven och då försvann motivationen helt och jag sörjer än idag...

Skit samma nu ska vara lite mer aktiv och fördela skrivandet lite bättre. Blev lite utdraget när jag skrev på förra bloggen, ska försöka sammanfatta lite mer i vissa inlägg.

Ni som undrar över namnet på bloggen kommer den här: Namnet på bloggen snodde jag från en filmbox som heter "Mondo Cane" Mondo = Världen, Cane (uttalas Kane) = Hund, en hunds värld helt enkelt, men nu blir det min värld, smart va!  =)

Bäst idag:
Film: 
The Ingorious Bastards (Tarantinos favorit krigsfilm)
           Magic (Anthony Hopkins är buktalaren som blir knäpp)

Musik:  Tidersticks (Mycket vakert) 
             The Exploited (inte vackert men roligt och elakare än Six Pistols när de sjung bl.a.
             Margaret Thatcher är en jävla fitta)

Japp får av sluta första inlägget på nya bloggen med det ordet: "fuktig äng" ;)

RSS 2.0