sizea ner

Köpte nya kortbyxor igår. Det var Rea på dem också och man är ekonmisk snål just nu. Jag trodde först att de inte skulle passa när det var size 30 på dem men döm av min förvåning när de satt nästan perfekt (kanske lite tajta) Min andra kortbyxor ligger på runt size 34 och de är för stora nu.

Men summan är iaf att träningen gett resultat på flera sätt. Ett av dem märkte jag nu, frågan är bara om det fortsätter i samma riktning. Det märks väl annars, tyvärr måste man varva ner lite för att undvika skador, bena är lite i farozon men jag brukar aldrig skada mig så det löser sig säkert...

Música, Muzyka, Musikk, Music

Har äntligen hittat koden i You Tube som gör att man kan lägga upp filmklipp på bloggen. Så då kan man åter igen rekomendera eller visa upp nya musikgrupper/artister som väcker ett visst eller mycket stakt intresse.

Och nu kommer ett klipp från en grupp som heter Black Box Recorder med skönsjungande Sarah Nixley i huvudrollen. Kan börja med att normalt hade jag förmodligen inte ägnat så mycket tid åt det här om jag inte visste att två musikgenier var inblandade. Nämligen textgeniet Luke Haines från The Auteurs och John Moore ljudgeniet från The Jesus and Mary Chain.

Detta är i grund och botten brittisk indiepop, men med annorlunda och tänkvärda texter samt ett härligt basljud blir detta något relativt nyskapande. Just det här låten ska väl inte representera alla deras låtar som är mer åt traditionella indiepop hållet.
Men ju mer jag lyssnar på den här låten desto mer uppskattar jag den, för det är normalt inget jag spenderar tid åt, tills nu.
Lägger upp en The Auteurs video också, för den som vill jämföra.


Black Box Recorder - The Art Of Driving





The Auteurs- Light Aircraft on Fire
Regi Chris Cunningham, han som gjorde Aphex Twins fantastiska video Come to daddy och Window Licker



Fotbollsträning som ställer frågor efteråt

Ja då börja fotbollsträningen igen, lagom till våren äntligen blommat ut. Svårt att tro att det vräkte ner snö för en dag under denna veckan. Folk spydde galla över det men som tur var så försvann det rätt snabbt.

Men tillbaka till fotbollen. Kul att få komma igång igen och det känns lite skumt att få springa och jaga en boll med bara kroppen, på innebandyn använder man sig av klubba men nu har vi bara oss själva att utgå ifrån.
Och det kändes rätt bra och jag sprang på bra men det är väldigt annorlunda springmässigt jämfört med innebandy. Gäller att vara mer uthållig än explosiv vilket har varit min svaghet men med all träning under vintern kändes det faktiskt hel ok. Fast det var tungt för samtliga mer eller mindre, men lite mer träning så vi kommer alla får nya krafter, förhoppningsvis :)

Nu till dagen dilemma: Efter fotbollsträning gick jag och tvätta ansiktet, kände direkt hur det kliar och svider i ögonen samt att en dos av saltsmak sätter sig i munnen. Då minns jag tillbaka till de senaste åren, för så fort jag har duschat efter en fotbollsträning har jag alltid känt saltsmak och inte lite heller. Det roliga i det hela är att det bara är efter fotbollsträningar, inte innebandy, gym, combat (som jag också körde idag), boxout mm.

Skulle vara kul att kolla upp varför det är så. Möjligt att allt kliande i ögonen har med smuts och dam att göra men finns det så mycket salt i luften så att det smakar efteråt? Eller har det med solen att göra, att den driver ut mer salt ur kroppen? som sagt skulle vara kul att kolla upp det.

Annars är det bena som spelar ett spratt nu. Känns delvis bra men ibland gör sig värken hörd och det är segt att det inte släpper. Just nu känner sig vaderna lite slitna, fått krampvarningar och en liten känning. Så vi får se vad som händer, borde ta det lugnt men det är svårt för en annan...


Jakten på den försvunna vajern

Ja snart är det dags för den årliga bilbesiktningen och med hoppet i högsta hugg hoppas jag att min bil går igenom.
Har haft problem med ena vindrutetorkaren på höger sidan, den har lagt av helt. Fick råd av kollega hur man ska göra för att komma åt problemet. Det var tre skruvar skulle tas bort och lite lister mm. (orkar inte gå in på detalj)

I.o.m. det var första gången jag gör detta blev det mycket pill och sånt som tog sin tid. Men efter många om och men och lite svordomar var jag framme, nästan. Problemet var sen att en kåpa som skyddar länkarmen och vindrutetorkarmotorn var fast skruvad och jag kom inte åt muttern med skiftnycken på något sätt. Då föll mitt korta tålamod till botten, så nära och bara ett lite problem som förstör allt, så jag slet bort kåpan.

Jag ser att en liten vajer är paj, som håller ihop länkarmen till vindrutetorkaren. Jag försöker länge att testa mig fram med att på nåt sätt få ihop vajern som är kvar med armen men förgäves. Så ihop med allt igen och ut och leta efter en ny vajer. Men på vägen till biltema får man typiskt nog punkteringen (går in på detalj senare)

Någon dag senare kommer jakten efter vajern till armen att återuppstå. Den dagen var en riktigt skit dag för samtidiga när vulkanutbrott stör flygtrafik mm. Och folk var rätt sura rent allmänt.
Åker till biltema och frågar efter vajern, gubben verka lite småless och säger sånt har vi inte, åka till mekonomen eller nåt liknande. Går in till Jula och hör med dem, killen där var rätt trevlig och säger nej men åk till mekonomen och ger mig vägbeskrivning. Åker till mekonomen, och igen en surgubbe som säger nej du måste åka till en verkstadsbutik, och ger mig inga tips om vart.

Som tur är vet jag att volvo ligger i närheten och där får jag tillslut min älskade vajer. Åker hem och löser problemet med vindrutetorkaren och jag så jäkla nöjd med den insatsen för den första gången gör nåt sånt...
Kände mig lite som MacGyver när jag verkligen testa mig fram och känna sig honom gör man inte varje dag...:)

New parties och Fegis

Ja ännu en vecka och helg är slut. En lite annorlunda vecka med nya fester och människor. Men dyrt blev det, gäller att ligga lågt ett tag. Kände mig riktigt generös mot mig själv när jag klippte mig för första gången på 6 år hos en riktigt frisör och det var faktiskt rätt skönt. Nöjd men frisyren och jag fick behålla min killer sideburns :)

Sen blev det fest och sånt hos vänner och bekanta för första gången och det var mycket roligt, är alltid kul med att träffa nytt folk. Sen ut till krogen men på vägen dit blev man en fegis, några av oss hade öl med oss på stan (inte jag) men när Lars ville bjuda mig på öl såg jag länsmanjävel komma och jag sträcker upp min händerna som en äkta fegis, för att visa att jag inte tar emot den.
Skulle ju givetvis sagt till Lars att slänga bort den eller ännu bättre druckigt upp den och stå där som ett fån och bli dryg ;) nä då men jag fick auktoritets beröm, vilket inte är värt ett skit, fuck authority. Blev inga böter eftersom Lars såg så sympatisk ut (som vanligt)

Efter krogen var man mer än trött och fyllepizza blev genom vidrig, drog hem till slut med svarttaxi som kändes rätt då men nu vet jag inte om det var så smart egentligen. Man vet aldrig vem det som är som kör men han var trevlig iaf...

a.k.a.

Sitter och funderar på vilka namn fått under årens lopp. Vanligast är ju självklart Christian och Christofer, oftast lärare som säger något dessa namn. Inget jag stör mig på, mer andra klasskompisar som stör sig på det och skruvar på sig när de får höra att jag blir kallad för Christian. Roligast är att finns det minst en i klassen med nåt av dessa namn så får jag ett nytt namn.

Andra namn som är populärt att namnge mig är Björn, Fredrik och Johan, nu senast är det Greger av en lagkompis som har svårt att se skillnad på mig och en annan som heter just Greger...

Kan ju erkänna att jag ibland kallar mig för Christian för folk jag träffar helt random och inte riktigt litar på än. Annars har ju mitt Internetnamn Chris används flitigt rent allmänt i verkliga livet och det funkar ju. Kommer förmodligen använda något av dessa två namn när jag ska presentera mig för folk i utlandet i framtiden, börjar tröttna att upprepa det väldigt enkla namnet Christer :)

Brainwashed

Ibland undrar om vissa affärer hjärntvättar sin personal, eller givetvis så finns det företag som gör det här och var men dom kommer man aldrig kontakt med. Jag märker en avvikelse hos Willys personalen, speciellt på ena affärn av två här i Gävle.

Kan ju börja med att rent allmänt får jag bra kontakt med personalen t.ex. ICA, Coop, City Gross mm. mer eller mindre, vissa riktigt bra t.o.m. Och det är trevligt och så, men just ena willys är dom som robotar, speciellt när det gäller lastpallar. Vet inte hur många gånger jag fått höra: "Har man lämnat en pall ska ta en pall" ibland helt random.

En gång kom det fram en kille och sa att jag inte fick ta en pall för en annan chaufför hade tagit en för mycket förra gången han var hos dem, och gav mig beskrivning av någon som såg ut som en hippie? Ärligt tala vem fan orkar hålla kolla på sånt.

En annan gång tog jag en extra halvpall (kan förtydliga att dessa halvpallar kastas senare) men nä en blev heltokig och sa "Har man lämnat en pall ska ta en pall".  Fan på andra affärer ber dom oss chaufför att befria dem från dessa halvpallar.

Idag var det samma sak, nästan, men jag fick ta några extra pallar av en på willys, blev smått chockad men tog dem tills jag kom till lastbilen då kommer det en annan och säger "Har man lämnat en pall ska ta en pall". Försökte förklara att jag fick tillåtelse från en annan men han verkar vilja höra.

Värst var nog när jag lämna en pall och tog tillbaka en ny lite finare pall, fick århundradets konstigaste blick av hon som jobba där. Och frågar mig om det var en A-pall jag lämnade? och jag fattar inget. -Nja det var väl en träpall säger jag. -Såg den bra ut frågar hon med tomt ansikte. -Såg väl rätt bra ut säger lite lättsamt för att lätta upp den stela stämning men hon rörde inte en min, totalt frånvarande. Och vad säger hon tror ni?
Nä inte riktigt: "Har man lämna en A-pall får man ta en A-pall" och då blir jag arg och rädd, ska man verkligen gräva fram en pall som liknar den lämnat in?!

Tycker det bara otäckt allt det där, kan ju tillägga att den andra nyöppnade willys butiken är lite lugnare, rätt trevlig personal. Visserligen är de flesta ex. anställda från Ica och coop, får ju hoppas att det håller sig sunda och inte blir "hjärntvättade" som de andra...

Dålig stämning och nya fiender

1 april måste vara en av årets sämsta dagar att vara social eller utvigda sin sociala förmåga. Men det börja trevligt med en förfest med nytt folk och lite variation förnyar... Men när vi skulle ut på krogen blev det bara skit rent ut sagt när en massa folk beter sig som idioter.

Börja med att det tog lång tid att komma in för att en idol kille skulle uppträda och de släppte inte in folk förrän han var klar vilket gjorde att folk försökte tränga sig in i kön. Gorby i mitt "gäng" blev mycket upprörd sa till några ställa sig längst bak, jag och hans bror försökte lunga ner honom, eftersom vi båda inte tyckte att det inte var värt det.

Men tro fan att en tjej/kvinna/dam bakom oss börjar hetsa upp sig och kalla oss för fegisar med lågt självförtroende. Inte nog med att det var dåligt stämning innan, hennes inlägg kändes så jäkla onödigt och det brast för mig och jag sa: Känner du oss eller? en halvhård diskussion dök upp hon påstod att hon var psykolog eller studera till det och jag svara: nä du jobbar bara på Willys och då blev det tyst. Och inget mer sades mellan oss... Det finns lite fördelar med att leverera ut mat till olika butiker.

Roligt att idag när jag var på just Willys så möttes vi, fick en halvkall blick men jag gick vidare som om jag inte hade sett henne förut. Men jag ska inte vara elak nu mot andra och hylla mig själv, hon har väl det inte så lätt livet, ålderns höst har väl tagit henne för fort. Gissar att 40 års krisen närmar sig med stormsteg och drömmen om familj och kärlek tynar bort. Vilket säkerligen gör hennes ledsen och sur mot andra...

Men ibland måste man säga emot och krossa hjärtan och illusioner, och jag ångrar inget. Ja resten av kvällen var lika usel, kom in till slut till krogen men gav upp när folk knuffa varandra och kalla varandra för jävla hora. Gav upp då och gick hem efter 5 minuter. 60 spänn åt skogen men vad är det egentligen...


Nä nu ska vi inte bara vara sura på allt och alla, tjänar man inget på. Lägger upp en video som alltid gör mig glad. Gullig historia och underbara danssteg av ena sångaren :)

kings of convenience - i'd rather dance with you video




travis | MySpace Video

RSS 2.0