Liten uppdatering

Inte så mycket som hände nu, förutom att man funderar på vad som händer i framtiden. Har inte bestämt, flera idéer men ingen ordning än (kanske återkommer senare om detta).

Annars är det träning för hela slanten, känns skönt att man verkligen känner motivationen till att köra fullt ut, förr gav man upp rätt lätt. Men i.o.m. att träningen är allround så blir det lite variation, och med rätt sällskap blir det roligare :)

Fick ett lite bakslag när bena vek sig, bara träningsvärk dock, men envis och rastlöst surskallig som kan vara sätter man sig på en spinningcykel och tränar bort värken och ont gjorde det, fick lite konstiga blickar när jag grimasera :) Efter spinningen och smärtsamma benövning släppte värken någorlunda, men jag bör ta det lugnt nu ett tag. Känner av lite värk än, så dumt att överanstränga bena för mycket....

Helt Wasted, helvetesnatten

Vilken helvetesnatt och dag. 24 mars har varit årets (hittills) konstigaste och jobbigaste dygnet. Började med natten (såklart) eller på kvällen så att säga.
Kommer hem efter träning och den har varit lång och tuff, känner direkt att trötthet slår till och kastar i mig lite kvällsmat och går lägger mig rätt tidigt, för att sen att uppleva ett rent helvete.

Jag sover en timma och vaknar upp helt yr, förvirrad, svettigt och i andöd, jag går till badrummet för att tvätta av mig, tillbaks till sängs igen. Vaknar upp en timma senare igen och med samma åkomma, ja mer eller mindre. Men alltid yr och förvirrad och trött som bara den. Detta upprepas 3-4 gånger till, tror jag besöker badrummet 2 gånger till med svettningar och tungt andades. Minns inte allt för bra

Vaknar på morgonen helt borta, tung och seg i kroppen. Orkar inte göra mycket, tar mig iaf upp och sätter mig framför datorn och känner mig som bakfull, visserligen blir jag aldrig riktigt bakfull efter utgång men jag förstår principen. Och allt känns så distanserat, jag får inte grepp om nånting, sticker och köper frukost även där på ICA känns allt och alla så långt ifrån. Kommer hem och käkar upp frukosten och blir lite piggare, bara lite....

Tänker att man kanske ska ut och röra på sig lite för att vakna ur sin dvala, men när jag kommer ut blir allt som tidigare, blir bländad av snön trots att solen är gömd och känner mig som en zombie. Men jag kommer in till centrum tillslut och fixar lite ärenden men efter det så var det hem igen, trött och seg, får ingen kontakt med omvärlden.

Väl hemma lagar jag mat och tittar på film och då börjar det släppa, bortkommenheten, och då kommer dilemmat om man ska ta ett träningspass, bodycombat eller bara ta det lugnt. Lyckas på nåt sätt övertala mig att gå på passet, och det kanske verkar som en dålig idé, men det var klokt beslut för jag blev så gott som återställd och nu mår jag jättebra eller allt är jättebra jämfört med den tidigare natten och dagen.

Hoppas nattens natt blir som den ska vara, med konstiga drömmar som man kan kvasianalysera :) och ingen mer Helvetesnatten....

Nu vet jag

En kort jäkel: Nu vet jag varför man tränar, så att man får en normal dygnsrytm, goddamet vad trött man är. Hade man varit slö soffaliggare hade man sovit bort dagen och lagt sig sent miss i nassen. Ja ja god natt nurå

Ensam äldre man söker sällskap

Jag har mött många konstiga människor i mitt korta liv, fått konstiga frågor som var man kan köpa droger och sånt. Och nu i Lördags fick ännu en konstig fråga och önskemål som slår allt jag nånsin varit med om.
Åker till Stockholm för att träffa kompisen Anders från Norrköping, kommer in rätt tidigt till huvudstaden och tar det lugn i tågstation och hänger på ett räcke och tittar ut över folk. Då kommer det fram en äldre man på 40-50 år och frågar mig nåt, hör inte först eftersom jag har hörlurar i öronen, tar av mig dom frågar vad han sa.

- Vill du hålla mig sällskap till min lägenhet? säger han
- eehh Nej.. svara jag snabbt och försöker att inte börja skratta.

Han går och jag biter mig i läppen för att inte asgarva.

Visst man får lite tankar, han kanske bara vill bjuda på kaffe och tårta och umgås rent socialt men troligtvis inte. Sände jag ut signaler att man kunde vara ett lovligt byte för en ensam äldre man? eller jag kanske bara var hans "grej"
Tänk om man hade följt med och hur ens liv kunde ha förändrats eller ja nu är jag inte i det tillståndet att jag skulle göra det, men det finns ju andra. Och ju mer man tänker på det desto mer äcklad blir man... Men men kul att ens närvaro ger glädje och hopp till nån annan. Man skulle kanske ha tagit reda på ens marknadsvärde ute i köttmarknaden om man hade modet, just for fun :)


Annars hade jag det trevligt i Stockholm, man fan vad tiden pissar i väg, skönt väder var det också. Så fler besök kommer med tiden, åker väl in igen när det blir ännu varmare. Och nu snör det ser jag så då känns det extra kul att jag valde rätt dag :)

Ute och flänger

Ja nu när murmansk kylan är över och solen och värmen tittar fram kommer alla homosapiens ut ur sitt ide och ger sig ut på vandringsmark. Eller ja nu hade väl inte tänkt att vandra till Stockholm men gärna i huvudstaden.

Känns skönt att få sträck ut sig lite och glömma vardagen för en stund, blir ju nojig när man låser in sig i lägenheten för länge och tänker på små och stora saker...
Hur som helst detta är det början av flängande och mer ska det bli under 2010 :)



Drömmar ger bismak

Fick en konstig bismak nu är jag skulle logga in på mitt bankkonto. Kändes helt konstigt i munnen och man mådde lite illa av smaken. Varför kommer jag till snart....

Jag brukar ju drömma skumma drömmar, eller väldigt starka drömmar. Det blir som jag är där i verkligheten, kanske inte är alltid jag minns dem. Teman som brukar dyka upp är sökandet efter någon/något, tappa tänder och att man bara är i kalsonger eller liknande i allmänheten (den jobbigaste drömmen för det känns så verkligt och man känner sig så utsatt) Kanske tar upp om detta mer senare.

Men iaf så drömde jag i natt att jag käka upp (också vanligt tema) bankdosan som man loggar in med. Kom på det nu när jag logga in på riktigt, minns hur illa den smaka i drömmen :)

Marsianer. Ut och resa

Känns som Mars delar upp folk, vissa ser piggare ut medan andra ser hängiga ut. Och jag kan förstå de som blir segare och tröttare, vi har ju levt i kyla och mörker i några månader nu och att få stark solljus slående mot ansiktet tar på krafterna.

Själv känner jag mig piggare nu när det är ljust, problemet är bara att det inte är varmt för 5 öre och det gör mig lite nere eftersom jag börjar drabbas av en rejäl dos av rastlöshet runt våren. Det är skönt att promenera av sig rastlösheten men det blir jobbigt när kylan ska göra sig påmind och man blir tvungen att hitta hem och värma sig efter en kort stund...

Men just nu är jag sugen på att resa nånstans anywere, everywere, skulle vara skönt att bara boka en resa här och nu men medelsvensson i mig törs inte än. Har ju planer att sticka iväg maj och det ska jag, om det blir dit jag planerat först får vi se men iväg ska jag. Var ju i Krakow i maj förra året och det var en behövlig resa.

Kanske ska ta minitripp nu i helgen, har inte varit i Stockholm på ett tag, brukar besöka Hufudstaden med jämna mellanrum, kanske är dags igen... Den som läser detta och vill får gärna hänga med :)





Hit vill jag resa i maj...

Hit vill jag resa i Maj

Träning och Shoegaze

Känns inte troligt men det är sant jag har tränat något varje dag i hela vecka, och allt i Sats. Det är mest olika träningspass jag satsar på (finns ett Göteborgsskämt i meningen).

Kör lite gym emellanåt men det är gruppassen som lockar mig mest. Har fastnat för bodycombat väldigt mycket, högt tempo, mycket adrenalin och svett så det står härligt till. Även crosstraining är kul med sina olika stationer.

Boxout fungerar bra även om det var lite bättre förr, hade en annan tränare som hade sina fördelar, kommer inte gå i detaljer :) men iaf nya tränaren kan sin sak men har aningen dåligt upplägg och skum uppvärmning. Men jag kommer överens med honom mycket bra så ibland känns det som man går dit av ren sympati, fast i grund och botten kör för att det är kul.

Och det har gett resultat men det har tagit tid, tror det har gått tre månader innan jag verkligen kände och ser nåt nån skillnad. Visserligen har man känt hur huden dragits ihop men nu kan jag även känna hur underhudsfett försvunnit, vilket gör det både spännande och läskigt på samma gång :) och det är nu de onödiga kilona försvinner efter hela 3 månader, finns verkligen inga genvägar.

Hade väl inga större mål när jag börja, något kanske men man kör ju det som är roligast och det roligaste har gjort mig mer spänstig, akrobatisk och vig.

Borde kanske ta det lugnare, fick lite kramp känsla idag men samtidigt vill man utmana ödet och se vad som händer. Så vi får se...




Annars är det musiken som dominerar dagarna, helt otroligt ibland vad jag älskar denna ljudmässiga form. Just nu är inne på musikform som heter Shoegaze, kortfatta kan man beskriva att det är instrumenten som styr mer en sjungandet. Och det hela blir ofta väldigt dynamiskt och "drömakitigt" vilket gör att man inslutes i musiken som just i en dröm.
Ibland kan det också vara väldig skränigt men oftast väldigt vackert.
Ledande i denna genre är/var bl.a.

Cocteau Twins
Galaxie 500
My Bloody Valentine
Slowdive (mina absoluta favoriter)
Stone Roses


Har hittat ett band från Island som verkligen är influerad av dessa band, och det är inte Sigur Ros, utan The Daysleepers. Tyvärr finns de inte längre men det hindrar inte för att utforska dem mer.

The Daysleepers

Ska försöka undersöka genren ännu mer för jag gillar kraftfulla toner som stimulerar de inre känslorna, men utan att vara för pretto...


No more snow for me

Ja då var snön borta från taken. Har de senaste två veckorna skottat snö från tak på företaget jag extra jobbar på, och det har varit rätt kämpigt ibland, speciellt när man måste gå en dagsmarsch för att dumpa skiten.

Annars har det varit en balansövning när taken bli riktigt hala, ramla några gånger. Har säkerhetslina som består av spännband, men man är lite lat att använda den ibland. Fast det blev några gånger att man tänkte efter när is under ens fötter gled undan och man enkelt kunde ha följt med.

Det hela slutar inte bättre än att vid det sista lägre taket, på den kanske 2,5 meter, att man snubblar och ramla ner i en snöhög. Blev bara blöt om ryggen och baken, tur att man inte rama in i nåt eller att ramla från de mycket högre taken, då hade jag inte mått så jättebra :)

Ja men nu är allt över och man känner sig lite stolt, visserligen fick jag hjälp nån dag eller två men annars är det jag som fixat ner all snö och det var inte lite heller. Kan inte tänka mig att det finns så många andra chaufförer som kan springa omkring på tak och komma in i trånga takluckor, knappt jag kom in i vissa fall.

Nu när allt är över känner man sig lite tom, inte för att jag saknar snön direkt men ändå...

10 saker du inte visste om mig... (stulit från syrrans blogg)

jag...............


  • Har och kommer med stor sannorlikhet aldrig använda morgonrock
  • Har än idag efter att ha sett filmen Candyman aldrig vågat "Candyman" fem gånger framför spegeln
  • Har fobi för all slags avföring
  • Är allergisk mot någon ingrediens som finns i den vardagliga mat (vet ej själv vad)
  • Nyser så fort börjar äta choklad
  • Avskydde musik fram till högstadiet
  • Är rätt hyfsad på att imitera folk och tecknadefigurer
  • Har spelat både Hockey och Tennis
  • Samlar på skräckfilm från Italien
  • Avskyr att bli klassad som hårdrockare bara för att jag älskar metal av all dess slag, lyssnar på mycket annat.

It's alive!

Såg nu att det var bra längesen jag skrev nåt här, på både gott och ont. Har inte haft nån större lust att skriva bara men samtidigt känner jag mig lat. Men fuck that shit now är tillbaka och ska försöka vara lika aktiv som förr. Och kanske elakare, snällare, roligare, ärligare men framförallt mindre vårdad språk :)

Vad har hänt? ja en del nu, kanske därför jag fått för mig att anteckna lite. Våren är ju här och man blir ju piggare. Kan också vara ännu en anledning till bloggadets återhämtning.

Men just nu vill jag bara skriva av mig lite. Känns som nåt är på väg att explodera eller blomma ut snällare sagt och jag vet inte vad det är än, men något ligger luften och jag kan inte riktigt koncentrerar mig och det gör mig rastlös.

Tur att Sats finns då där jag kan förbränna min rastlöshet, börjar ge resultat nu. Har nog gått ner 5 kilo snart, fått lite mindre mage och lite mer biceps men det är framförallt höfter som har blivit starkare i.o.m det känner jag mig mer akrobatiskt, mer spänstig och vigare. Fortsätter det så här kan gå ner i spagat :)

Men som sagt nåt är på görningen, kanske bara är våren, men vi får se, ser fram emot det men både spänning och oro...

Slutligen

Bäst just nu:
Wild Beasts
The Divine Comedy
Pendulum
Neil Halstead
(Husgud nu)

RSS 2.0