Filmen som talar för sig själv: Thriller - En grym film

Kan ju börja med att jag såg filmen: Den grymma leken med ex. Arkiv X:aren Gillian Anderson (hon som spelar Dana Scully) i huvudrollen igår. Filmen är en såkallad rape and revansch film, populär under syndiga 70-talet. Handlingen är enkel, en person (oftast kvinna) blir våldtagen och sen ska hon om hon överlever eller pojkvän eller kanske hennes föräldrar hämnas på förövarna. Ju brutalare hämnd desto bättre. Hämnden i Den grymma leken är riktigt brutal men nu ska inte prata om den.

Utan det jag tänkte mest på är hur Anderson karaktär Alice är slående lik Christina Lindbergs karaktär Madeleine i Sveriges mest gömda film: Thriller - en grym film, och då menar jag likheten efter de hemska våldtäkterna. Det var kul att jämföra. Och trots att det skiljer 35 år mellan filmerna så finns det likheter kvar än.

Blev tvungen att se om den, Thriller och jag kan förstå att Tarantino älskar såna här filmer. Den är långt ifrån perfekt, många birolls skådisar är rent ut sagt usla, men som tur är har de inga stora roller och få repliker.
Men allt annan är grymt underhållande, ta bara Heinz Hopf som äckligt slemmig hallik med Persbrandts tunga röst. Bildspråket är verkligen eget, som om det sket i alla regler och testar för se om det funkar, ibland gör det det, ibland kanske inte eller så blir det onödigt... De glassiga 70-talsmiljöerna är alltid underhållande samt sjukt långsamma actionslowmotionscener. Men bäst är nog ändå den ack så vackra Lindberg, finns ingen som kan ersätta henne.
Tyvärr har filmen eller iaf utgåvan jag har en onödig sak, de inklippt pornografiska scenerna som visar i närbild att penetration utförs när Lindbergs karaktär tvingas till prostitution, vi förstår vad som händer, blir bara gubbsjukt

Fundera på om det skulle kunna bli en re-make på den här filmen, ja absolut, kan se Micke Persbrandt som hallicken Tony men vem ska spela Madeleine? svår nöt att knäcka eller iaf ersätta.

Såg också en dokumentär idag om den galne tyske skådisen Klaus Kinski, vilken kille och jag trodde jag blev arg när inget går min väg. Lite visst jag då och ännu mindre vet jag nu. Kanske skriver om honom senare.

Kommentarer
Postat av: L-HP

Vill du se Christina Lindberg nu får du ge dig ner till en välsorterad tidningshandlare eller biblan och köpa/låna Flygrevyn där hon sedan några år är chefredaktör och i ännu fler år har varit krönikör.

2008-01-07 @ 22:55:43
URL: http://lhp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0