Jag vill tro... som Indiana Jones utan nazister

Såg med ena halvan av Andersson (Per) den senaste Arkiv X filmen som har under "I Want to belive". Rent allmänt har jag inte varit den största Arkiv X fanet men jag har sett lite då och då funderar att skaffa några säsonger på dvd. Filmen var både på gott och ont.

Det som fungerar bästa är som väntat Mulder och Scully och även Skinner. Kemin mellan David Duchovny och Gillian Andersson är som gjuten. Även Mitch Peleggi som deras Chef är stabil tillika Billy Conolly som synsk pedofil präst.

Till det sämre: Handlingen är bra och tänkvärd om det hade varit en annan film, hade hoppats på lite mer nu när det är Arkiv X. Blev mer som ett förlängt avsnitt utan Aliens, tyvärr. Arikv X utan Aliens är som Indy utan nazister

Till det dåliga: Att använda Amanda Peet i en så tråkig roll, hon kan mycket mer som Tim Roth i nya Hulken..

Till det usla: Det här dåligt, riktigt dåligt: Att ha pimp my ride Xzibit som Agent. Har aldrig sett nåt mer otrovärdligt, han kan inte agerar utan döljer det med att spela in en hipp hopp musikvideo. Skrattretande när han försöker skådespela, med överdrivna ansiktsutryck och kropprörelser. Dennis Haysbert (David Palmer i 24) hade varit perfekt för rollen, t.o.m. Mos Def skulle göra nåt i oscarsklass jämförst med Xzibit om de nu var tvungen att ha nån hipp hopp stjärna i rollen.

Trots utskällningen där mot slutet är filmen sevärd, inte jättebra men absolut inte dålig, helt ok att se på en lugnt kväll...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0